NCC mukana Tampereen yliopiston hybridikiinteistökehitystä tutkivassa CityCen-hankkeessa

Kaupunkikehityshankkeiden toteutusmallit CityCen -hankkeen tarkoituksena on pureutua hybridikiinteistökehityshankkeiden haasteisiin ja kehittää niiden pohjalta toimivia toteutusmalleja kaupunkien ja yksityisten toimijoiden välille.

Kaksivuotinen CityCen-hanke aloitettiin viime vuoden lopulla. Hankkeen rahoittavat Tampereen yliopisto sekä julkiset ja yksityiset yhteistyökumppanit, kuten NCC. Tutkimushankkeen kautta halutaan löytää uusia toteutusmalleja ja pyritään lisäämään tietoa hankkeiden onnistumiseen vaikuttavista tekijöistä niin talouden, aikataulujen, johtamisen, riskienhallinnan kuin käyttäjäkeskeisen arvonluonnin näkökulmista.

Suuria ja monimutkaisia hybridikiinteistökehityshankkeita löytyy usein isoista kaupungeista. Niiden toteuttamisessa on ollut kuitenkin suuria haasteita, kuten aikataulujen venymistä, kustannusarvioiden ylittymistä ja kannattavuushaasteita.

– NCC on ollut ja on parhaillaankin mukana kaupunkikehityshankkeissa erityisesti Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla. Niissä työskennellään monimutkaisten asioiden parissa yhdessä ja siihen myös CityCen-hankkeessa keskitytään. Parasta tässä tutkimushankkeessa on se, että tavoitteena on löytää uusia toimivampia ratkaisuja, hankekehityspäällikkö Sanna Lukkarinen NCC Property Developmentista toteaa.  

Tampereen yliopiston yhteistyökumppaneina CityCen-hankkeessa toimivat AFRY Ark Studio, Helsingin kaupunki, Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli Oy, KPMG Oy Ab, Lahden kaupunki, NCC Property Development Oy, Oulun kaupunki, Pääkaupunkiseudun kaupunkiliikenne Oy, Skanska CDF Oy, Talonrakennusteollisuus ry, Turun kaupunki ja Vantaan kaupunki.

  • Tutustu tarkemmin CityCeniin tutkimushankkeen nettisivulla!