NCC kehittää Helsingin Konepajalle Axelsbergin toimisto- ja asuinrakennusta

NCC jatkaa Konepajan alueen kehittämistä Vallilassa. Uusin suunnitteilla oleva hanke on Axelsberg, joka toimii valmistuttuaan myös näyttävänä porttina Teollisuuskadulta Konepajalle. Axelsberg on hybridirakennus, jonka alimpiin kerroksiin tulee toimitiloja ja ylimpiin asuntoja. Yritykset voivat jo tehdä vuokrasopimuksia Axelsbergin toimitiloihin.

NCC on kehittänyt ja rakentanut Konepajan aluetta jo vuosia. Alueelle on muodostunut oma rouheanraikas identiteetti. Viime syksynä valmistui viimeinen osa Fredriksbergin punaruskeatiilisestä toimistotalojen kokonaisuudesta, jonka tähtenä MTV:n Pöllölaakso muutti Konepajalle. Nyt Fredriksbergin naapuritaloksi kehitetään Axelsbergia. Rakentamisen myötä koko Konepajan alue kehittyy viihtyisämmäksi ja elävämmäksi, kun ihmisiä ja palveluita tulee lisää.

– Alue kiinnostaa! Konepajalla on trendikäs maine ja siellä on hyvä meininki. Ympäröivät alueet yhteen laskettuina Vallilan, Pasilan, Alppiharjun ja Kallion väkiluku on jo reilusti yli 70 000. Konepajalla tarjottavien palveluiden käyttäjiä on siis jo kävelyetäisyydellä valtava määrä pelkän asukasluvun perusteella, ja lisäksi vielä kaikki työssä käyvät ja muut vierailijat, NCC:n projektipäällikkö Mika Välkki kertoo. 

Osoitteena Teollisuuskatu

Teollisuuskatu on Helsingin kaupungin merkittävimpiä kehittämiskohteita. Kaupungin tavoitteena on yhdistää Kalasatama ja Pasila synnyttäen alueelle lisää viihtyisyyttä, työpaikkoja, palveluita ja kulttuuria.

Axelsbergin toimitilat jakautuvat kolmeen kerrokseen ja kahteen yhdyssillalla toisiinsa liitettyyn rakennukseen osoitteessa Teollisuuskatu 14. Yhden kerroksen pinta-ala on jopa 2 900 neliötä. Vuokrattavaa toimitilaa Axelsbergissa on yhteensä 7300 neliötä, kahviloille ja ravintoloille on varattu lähes 600 neliötä. Autoille ja pyörille tulee parkkitilaa kellariin. Viisi ylintä kerrosta suunnitellaan asunnoiksi. Axelsbergia on suunniteltu valmistuvaksi vuonna 2025.

– Rakennukseen on tavoitteena luoda viihtyisä ja Konepajan ympäristöön istuva rouhea tunnelma. Toimistojen sisätiloissa panostetaan lisäksi hyvään sisäilmaan, luonnonvaloon ja valaistukseen. Omat tilat muokataan toiveiden mukaisesti yrityksen kulttuuria tukeviksi, Välkki sanoo.

Jälleen yksi ympäristösertifioitu rakennushanke

Axelsberg tavoittelee kestävän kehityksen BREEAM Excellent -sertifikaattia sekä toimitila- että asuinrakennukselle. Rakennus suunnitellaan A-energialuokkaan ja katolle asennetaan aurinkopaneelit. Tavoitteena on minimoida materiaalien CO2-päästöt tutkimalla mm. biokaasulla valmistettujen, vähähiilisten julkisivutiilien hyödyntämistä. Tämä voisi pudottaa julkisivumateriaalin päästöt alle puoleen. Sähköautojen latauspisteitä on suunniteltu asennettavan kolmannekseen autopaikoista ja latauspistevalmius toteutetaan kaikille paikoille.

Kaikki NCC:n kehittämät toimitilahankkeet rakennetaan vähintään BREEAM Excellent -tason ympäristösertifikaatin vaatimusten mukaisesti. Korttelin aiemmat Fredriksbergin toimistotalot ovat kaikki saaneet sertifioinnin, joka voidaan myöntää vasta valmistumisen jälkeen, kun kaikki tavoitteet on todistettavasti saavutettu.

Lue lisää Axelsbergistä https://axelsberg.fi/.