NCC jatkaa Punaisen Ristin LäksyHelpin tukemista Suomessa

Joululahjojen sijasta teemme joka vuosi lahjoituksen merkitykselliseen kohteeseen. Tänä vuonna jatkamme pohjoismaisten organisaatioiden tukemista, jotka auttavat lapsia ja nuoria oppimaan. Lahjoitamme yhteensä 150 000 euroa, joka on jaettu tasan kaikkien neljän maan kesken, joissa toimimme. Suomessa teemme lahjoituksen jo toista kertaa Punaisen Ristin LäksyHelpille.

Läksyhelpissä keskitytään koulutuntien jälkeen läksyjen tekoon. LäksyHelpin ohjaajat auttavat esimerkiksi silloin, kun koulutehtävät tuntuvat hankalilta, eivätkä omat vanhemmat pysty auttamaan. LäksyHelpissä voi miettiä kotitehtävien sisältöä yhdessä ohjaajien kanssa.

Ohjaajat myös kuuntelevat huolia ja kannustavat, jos koulunkäynti tuntuu vaikealta. Läksyjenteon lomassa vietetään aikaa yhdessä, pelataan pelejä ja jutellaan.

LäksyHelppi-toimintaa on tämän vuoden aikana järjestetty yhteensä yli 60 ryhmässä pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella, Riihimäellä ja Porissa.

Toimintaa on järjestetty enimmäkseen alakouluikäisille maahanmuuttajataustaisille lapsille, mutta myös yläkoululaisille ja kotoutuville aikuisopiskelijoille. Toiminnassa on ollut mukana myös kantasuomalaisia lapsia, jotka tarvitsevat tukea koulunkäyntiin. Viime vuoden lahjoituksemme on ollut mahdollistamassa ja laajentamassa tätä toimintaa.

Lue lisää LäksyHelpistä Punaisen Ristin nettisivuilta