NCC aloittaa keräyksen pakolaisten tukemiseksi

Aloitamme yhdessä UNHCR:n, eli YK:n pakolaisjärjestön ja Lääkärit ilman rajoja -järjestön kanssa keräyksen, jonka tavoitteena on tukea muun muassa Syyrian, Afganistanin ja Irakin kriisialueilta pakenevia ihmisiä.

NCC käynnistää keräyksen lahjoittamalla 200 000 Ruotsin kruunua (n. 20 000 euroa). Myös kaikki NCC:läiset voivat osallistua keräykseen. Rahat jaetaan UNHCR:n ja Lääkärit ilman rajoja -järjestön kesken.

– Euroopassa on tällä hetkellä vuosikymmenten pahin pakolaiskriisi. Vanhukset, aikuiset ja lapset hakeutuvat turvallisiin maihin paetakseen sotaa, ajojahtia ja tuhoa. Nyt voimme auttaa, ja kaikki NCC:läiset voivat olla mukana. Myös minä aion osallistua. Selvitämme myös, mitä mahdollisuuksia meillä on hyödyntää maahamme tulevien ihmisten osaamista. Pyrimme löytämään uusia mahdollisuuksia hyödyntää sitä osaamista, jota maahan tulijoilla on, Peter Wågström sanoo.

Vuonna 2015 suoritettava keräys on tarkoitettu ennen kaikkea NCC:n henkilöstölle. Myös yhteistyökumppaneiden ja ystävien avustukset ovat erittäin tervetulleita!