Lasten piirustuksia työmaa-aidoissa Lippajärvellä

Espoon Lippajärvelle valmistuu uusi Auroran koulu ensi kesänä.

Kevään myötä olemme saaneet harmaan työmaan piristykseksi upeita alakoululaisten piirustuksia työmaa-aitoihin. Kiitos Auroran koulun oppilaat! Piirustuksia kannattaa katsoa tarkasti, sillä niiden aiheet ja viestit kertovat monta tarinaa ja ajatusta lasten elämästä, koulusta, liikenteestä ja maailmasta yleensä. Alakoululaisten hyvät piirustustaidot varmasti myös hämmästyttävät monen aikuisen.

Auroran oppilaat ovat tällä hetkellä väistötiloissa, mutta pääsevät aloittamaan seuraavan lukukauden uudessa koulussa vanhalla paikalla Lippajärventiellä. Koulun lisäksi rakennukseen tulee päiväkoti ja neuvola. Arkkitehtonisesti näyttävä rakennus on lähes nollaenergiatalo. Energiaa säästetään erilaisilla suunnitteluratkaisuilla niin arkkitehtuurissa kuin tekniikassa.

Tilojen hyvä toimivuus on luonnollisesti kouluissa ykkösjuttu. Tilat on suunniteltu erittäin viihtyisiksi, joten hyvään tunnelmaan on uudessa koulussa kaikki edellytykset. Kiinnostavia yksityiskohtia ja ratkaisuja riittää, yhteistilat ovat avarat, valoisat ja monella tapaa ainutlaatuiset. Arkkitehtina on ollut Auer & Sandås Arkkitehdit Oy. Vielä rakennustyömaana toimiva piha-alue tulee myös saamaan kesällä aivan uuden ilmeen.