Kurkista NCC:n messuasuntoihin

NCC Tähtikotien messukohteessa näytetään, kuinka sisustuksen kanssa voi irrotella, kun asuntoa ei tarvitse sisustaa omaan arkikäyttöön.

Asunto-osakeyhtiö Vantaan Spinelliä sisustamaan on kutsuttu meikkitaiteilija Raili Hulkkonen, toimittaja-juontaja Ellen Jokikunnas ja rokkari Olli Herman. He ovat suunnitelleet kukin yhden kerrostaloasunnon sisustuksen oman makunsa mukaan, vapaasti leikitellen. Apuna on toiminut sisustustoimisto Formdesign Helsinki, joka on vastannut suunnitelmien käytännön toteutuksesta. Lopputuloksena on kolme erilaista asuntoa, joita yhdistävät sisustamisen ilo ja ennakkoluulottomat ratkaisut.

KOHDE 8: SPINELLI, ASUNTO A3
2h + kt + kph + terassi, 51 m2
Tähtisisustaja: Mummomafiasta tuttu meikkitaiteilija Raili Hulkkonen

Aikuisiällä harvoin muuttanut Raili lähti mukaan NCC:n messuprojektiin tutkiakseen nykyistä, omaa sisustustyyliään. Hän on asunut samassa kodissa pitkään, eikä mieluista sisustusta ole tarvinnut juuri muuttaa. Raili pitää tummista värisävyistä, selkeistä pinnoista ja yksivärisistä kuoseista. Hän arvostaa käytännöllisiä, laadukkaita materiaaleja, jotka kestävät käytössä pitkään. Tämä näkyy myös messuasunnon harmonisessa sisustuksessa, jonka väriläiskiä ovat petrolinsininen villakankainen sohva, vihreä tuoli ja violetti divaani. Lasiesineet, kynttilät ja valkoiset kukat raikastavat lämminhenkistä kokonaisuutta.

Makuuhuoneesta tehtiin meikkitaiteilijan työhuone, jossa on esillä Railin lainaamia silmälasikehyksiä, koruja, meikkejä ja valokuvia uran varrelta. Katseenvangitsijana on suuri valokuvataulu Aira Samulinista. Olohuoneen seinälle koostettiin kuvakollaasi Railin matkakuvista. Kylpyhuoneen persoonallisena yksityiskohtana on hänen oma hajuvesihyllynsä. Asuntoa kiertävä suuri kulmaterassi on sisustettu vehreäksi yrteillä, laventelilla ja valkoisilla kukilla, joista Raili erityisesti pitää. Kookkaan valkoisen aurinkovarjon alla on kodikas ruokailuryhmä yhteistä ajanviettoa varten.

KOHDE 9: SPINELLI, ASUNTO A2
2h + kt + kph + terassi, 54,5 m2
Tähtisisustaja: toimittaja-juontaja ja Radio Aallon some-manager Ellen Jokikunnas

Ellen on intohimoinen rakentaja ja sisustaja, joka haaveilee puusepän koulutuksesta. Hänen sisustuksessaan korostuvat tee-se-itse-henki ja kierrätysteema. Kuluneita pintoja on yhdistetty modernin teollisiin muotoiluelementteihin. Asunnossa on runsaasti Ellenin itse tekemiä ja tuunaamia huonekaluja: pihalta kaadetusta puusta tehty sivupöytä, betonista valetut kynttilänjalat ja pikkupöytä (jalat haravanvarsista), kehyksistä koottu kollaasiteos, tapetilla tuunattu vanha lipasto ja tuoli sekä neljä Ikean jakkaraa, jotka toimivat yöpöytinä ja kukkajakkaroina.

Olohuoneen näyttävä kukkatapetti on Designers Guildin Alexandria Amethyst -kuosia. Makuuhuoneen sävymaailmaa määrittää Designers Guildin turkoosinsävyinen, liukuvärjätty Padua Turquoise -kuosi, joka toistuu verhoissa sekä käsintehdyn sängynpäädyn verhoilussa. Muita sisustuksen kiintopisteitä ovat vanhasta punahongasta teetetty kookas ruokapöytä ja erikoisverhoiltu raidallinen sohva. Ellenin sisustuksessa nousevat esiin kuosien ja värien rohkeat yhdistelmät, joiden tarkoitus on tuottaa iloa arkeen. Elämässä on ihan tarpeeksi harmautta, jonka vastapainoksi tarvitaan paljon väriä ja naurua. Messuilla asunnossa soi Radio Aalto.

KOHDE 10: SPINELLI, ASUNTO A1
1h + kt + kph + terassi, 38 m2
Tähtisisustaja: Reckless Loven laulaja, rokkari Olli Herman

Olli lähti NCC:n projektiin mukaan, koska haluaa haastaa itsensä kokeilemaan uusia juttuja. Hän sisusti asunnosta taidegalleriamaisen tilan, jossa tärkeimmässä roolissa on keskittyminen taiteeseen. Hallitseva elementti on kookas, värikylläinen Nopea mieli -nykytaideteos Ollin lempitaiteilijalta Minna Jatkolalta. Sen rinnalla nähdään kaksi Mi Kuopan pienikokoista pronssiveistosta: Käyrätorvineito ja Huiluneito. Musiikki ja hyvä äänentoisto ovat rokkarille tärkeitä. Asunnossa soi messujen ajan Ollin valitsema Miami Vice -teemainen ääniraita. Minimalistinen sisustus henkii 80-lukua. Ajanmukaiset kalusteet on hankittu antiikkiliikkeistä. Lattialla on kierrätettyä punaista mattoa Tampereen itsenäisyyspäivän vastaanotolta.

Henkilökohtaisina yksityiskohtina sisustuksessa ovat Ollin kotoaan lainaamat tavarat: Reckless Loven Animal Attraction -levyn kultalevy, vinyylilevyt, maalattu nahkatakki ja bootsit sekä maailmaa nähneet matkalaukut. Tavanomaisen kodin sijaan asunto on perinteitä rikkova miesluola, jonka sisustukseen on tahallaan tuotu kokonaisuutta rikkovia elementtejä ja paljon kirkkaita, pirskahtelevia värejä. Terassilla auringosta voi nauttia vihreiden kentiapalmujen katveessa, joita nähdään myös sisällä asunnossa.

Asuntomessut järjestetään Vantaan Kivistössä 10.7.–9.8.2015. NCC Rakennus Oy:n messualueelle rakentama asunto-osakeyhtiö Vantaan Spinelli on ensimmäinen täysin avaimeton asuinkerrostalo. Spinelli toimii pilottikohteena myös NCC:n uudenlaiselle palvelusisäänkäynnille, joka mahdollistaa kotiinkuljetukset eteistilaan asukkaiden poissaollessa. Kohteesta on kalustettu messuille kolme pohjakerroksen terassillista asuntoa. Spinellin lisäksi NCC on mukana asuntomessuilla myös Opaalilla, VAV Asunnot Oy:lle rakennetulla luonnonvaratasapainoisella kerrostalolla.