Kulma21 on Helsingin ydinkeskustassa

Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva historiallinen KY-talo saa uuden elämän Kulma21:nä. Paikka löytyy Pohjoisen Rautatiekadun ja Fredrikinkadun kulmasta.

– Vaikka en kauppatieteilijä olekaan, Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan KY-talon toinen kerros diskoineen tuli aikanaan tutuksi. On hienoa päästä mukaan hankkeeseen, joita on harvoin tarjolla. Luotan keskustan vetovoimaan ja tähän kohteeseen, josta tulee kerrassaan mahtava, NCC:n myyntipäällikkö Otto Ahtola kertoo.

Kulma 21:n työmaa käynnistyi keväällä 2021 purkutöillä, joiden myötä rakennus vedetään runkoa myöden paljaaksi uusien toimitilojen rakentamiseksi. Korjausrakentaminen tuo keskelle kaupunkia uutta ja uniikkia kevääseen 2023 mennessä.

– Kun yhdistetään kaikki hyvä – kaupunkikuvallisesti historiallinen kohde, huippusijainti ja uudiskohdetta vastaavat modernit toimitilat – meillä on tarjota pääkonttoritason kohde yrityksille, jotka arvostavat urbaania ja laadukasta elämää historialla höystettynä, Ahtola tiivistää.

Komeita kerroksia ja yksityiskohtia

Tilaratkaisut ovat joustavia ja yritysten erilaisiin tarpeisiin mukautuvia tilakoon vaihdellessa välillä 200-6000 neliötä. Historiallisen rakennuksen parhaisiin puoliin kuuluvat mm. poikkeuksellinen huonekorkeus sekä muut yksityiskohdat, jotka pitävät yllä vanhan ajan henkeä.

Kulma21:n erikoisuuksiin kuuluu esimerkiksi ylin seitsemäs kerros, joka rakennetaan kokonaan uusiksi uusine harjakattomaisine kattoineen. Kerroksen etelänpuoleinen seinä on lasitettu ja kerros sisältää myös komean kattoterassin hulppeine kaupunkinäkymineen.

– Toinen kerros hurmaa yli neljämetrisellä huonekorkeudellaan sekä julkisivun puolella olevilla liki lattiasta kattoon ulottuvilla ikkunoillaan. Kokonaistila on noin tuhat neliötä, josta puolet on korkean ikkunaosan puolella. Katutasoon tulevat kattavat aulapalvelut neuvottelutiloineen sekä oma ravintola, joka palvelee niin toimitilojen käyttäjiä kuin muita kaupunkilaisia. Rakennuksen kellarikerrokseen tulee myös oma kuntosali sekä mittavat tilat pyöräparkille ja sosiaalitiloille, Otto Ahtola kertoo.

Ympäristöluokitus BREEAM Excellent

Kulma21 toteutetaan BREEAM-ympäristöluokituksen Excellent-tasolle uusimpien korjausrakentamisen kriteerien mukaan ensimmäisenä Suomessa. Rakennus kuuluu myös Museoviraston määrittämään valtakunnallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön.

Kestävä kehitys koostuu sijainnista, energiatehokkuudesta, sisäilman  laadusta, luonnonvalosta, vuorokauden ajan ja liikkumisen mukaan säätyvästä valaistuksesta, lämpötilan automaattisesta säätelystä, vettä säästävistä vesikalusteista, tehokkaasta jätehuollosta sekä hiilijalanjäljen huomioivista materiaaleista.

– Myös vanhan ja käyttökelpoisen rakennuksen rungon säästäminen on purkamisen sijaan hiilijalanjäljen näkökulmasta kestävän kehityksen mukaista toimintaa. Ympäristönäkökulmia voidaan edistää niin ikään viherkatoksin, istutusaltain ja hyönteishotellein, Ahtola toteaa.

KULMA21 LYHYESTI:

  • NCC:n kehittämässä hankkeessa vanha Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan KY-talo uudistuu monipuoliseksi, hyvän huomisen työkulttuuria edistäväksi toimitilaksi.
  • Kohde toteutetaan BREEAM-ympäristöluokituksen Excellent-talolle uusimpien korjausrakentamisen kriteerien mukaisesti ensimmäisenä Suomessa.
  • Kulma21 sijaitsee keskeisellä paikalla monipuolisten palveluiden ja liikenneväylien äärellä.
  • Kulma21 tarjoaa 7 700 neliömetriä vuokrattavaa toimitilaa.
  • Lisätietoa: kulma21.fi
  • https://www.youtube.com/watch?v=4IcLtHyY01o