Konepajan lukion Elimäenkadun toimipisteen korjaus- ja muutostyöt ovat valmistuneet Helsingissä

Syksyllä toimintansa aloittavaa Helsingin Konepajan lukiota varten tehdyt tilamuutokset ovat valmistuneet Elimäenkadun toimipisteessä Vallilassa.

Kiinteistön omistaa eQ Yhteiskuntakiinteistöt ESR ja tilaajan projektinjohtajana hankkeessa toimii noste.io. Korjaustyöt alkoivat tammikuussa ja tilat ovat nyt valmiit sisutettavaksi syksyn uusia opiskelijoita varten. 

– Konepajan lukiolle saneerattiin hienot ja toimivat tilat. Hanke pystyttiin toteuttamaan sille asetettuun tilaohjelmaan nykyiseen kiinteistöön ja lopputulos on ollut erinomainen. Kiitosta on saatu erityisesti korkeista tiloista, jotka luovat avaruutta ja mahdollistivat myös käyttäjän toiveet erityistiloille. Projekti valmistui aikataulussa ja budjetissa sekä työn laatu on ollut erinomaista. Onnistuneet hankkeet tarvitsevat hyvän yhteistyön eri sidosryhmien kanssa sekä ammattitaitoisen ja aktiivisen rakentajan. Tässä hankkeessa edellä mainitut asiat ovat olleet keskiössä ja niissä ollaan onnistuttu erinomaisesti, eQ:n kiinteistökehityspäällikkö Roni Haavisto sanoo.

– Korjaustyö oli nopeatempoinen, mutta kaikki meni hyvin ja suunnitellusti.  Meillä oli tiivis ja toimiva yhteistyö noste.io:n kanssa, mikä oli merkittävä tekijä tässä hankkeessa. Tiloissa on erityisesti panostettu musiikkiluokkiin, joiden äänieristystä parannettiin esimerkiksi kelluvilla lattioilla sekä seinien ja kattojen lisä-äänieristyksillä, NCC:n vastaava työnjohtaja Rasmus Kullberg kertoo.

 

Tiloihin on rakennettu myös esimerkiksi liikunta- ja tanssisaleja. Elimäenkadun toimipisteessä on tilaa 4767 bruttoneliötä seitsemässä kerroksessa.

Korjaustyö piti sisällään myös tilamuutoksiin liittyvät talo- ja rakennustekniset muutokset. Rakennukseen toteutettiin esimerkiksi uusien tilojen vetokaappeja varten tarvittavat huippuimureiden läpiviennit. Lisäksi talotekniikkaa ja kiinteistön automaatiota uusittiin ja nykyaikaistettiin. 

 

Punatiilistä, suojeltua julkisivua ei käsitelty korjauksen yhteydessä. Vanhoja pintoja voitiin säästää runsaasti myös sisätiloissa, esimerkiksi vanhat lattiat pystyttiin pääosin säilyttämään. Myös vanhoja lasiseiniä hyödynnettiin siirtämällä ne käyttöön toiselle puolelle taloa. 

NCC korjaa parhaillaan Konepajan lukiolle tiloja myös Töysänkadulla Vallilassa. Ne valmistuvat vaiheittain kesään 2025 mennessä.