Jakomäen uusi koulu suunnitellaan kilpailutyönä

Jakomäen keskiosaan suunnitellaan nyt palvelurakennusta, jossa toimivat jatkossa alueen päiväkodit, peruskoulu ja nuorisotalo. Suunnittelu etenee arkkitehtien kilpailulla. Sen voittaja julkistetaan huhtikuun lopussa.

Tavoitteena ovat tilat, joissa myös monipuolinen asukastoiminta on mahdollista. Palvelurakennuksen lisäksi Jakomäen keskiosaan suunnitellaan uusia asuntoja. Kilpailun järjestää Helsingin kaupunki yhdessä Jakomäen sydän -allianssin kanssa. Kilpailutyöt ovat yleisön nähtävillä ja kommentoitavina ennen voittajan valintaa huhtikuussa 2017 Jakomäen kirjastolla sekä verkossa kerrokantasi.hel.fi -palvelussa.

Kilpakumppanit ovat Arkkitehdit LPV & Sarlin + Sopanen, Arkkitehtitoimisto ALA Oy, Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy, Auer - Sandås & Kotilainen Martinsaari Thynell sekä Luutonen Ettala Palomeras Arkkitehdit.

Jakomäkeä uudistetaan allianssin voimin

Helsingin kaupungin, NCC:n ja Optiplanin muodostama Jakomäen sydän -allianssi kehittää yhteistyössä Jakomäen keskiosaa, sen julkisia palvelurakennuksia ja asumista. Allianssimalli mahdollistaa tilaajan ja palveluntuottajien tiiviin yhteistyön, jossa osapuolet suunnittelevat ja toteuttavat hankkeen yhdessä jakaen sen riskit ja hyödyt.
Allianssin tehtävänä on toteuttaa viiden peruskorjausiässä olevan koulu-, päivähoito- ja nuorisotalo-rakennuksen korjauksen sijasta yksi palvelurakennushanke 30 miljoonan euron tavoitebudjetilla nykyisen yläkoulun ja uimahallin yhteyteen. Keskiosaan suunnitellaan lisäksi 100–500 uutta asuntoa.

Alueen kaavoitus ja julkinen rakentaminen on tarkoitus toteuttaa vuosina 2017–21 ja asuntorakentaminen vuosina 2019–25.

Jakomäen sydämen kehitystä voi seurata tilaamalla uutiskirjeen: www.uuttahelsinkia.fi/jakomaensydan