Jakomäen uudistaminen alkaa arkkitehtikilpailulla

Arkkitehtikutsukilpailussa suunnitellaan Jakomäen keskiosaa ja siellä sijaitsevaa palvelurakennusta, jossa toimivat jatkossa alueen päiväkodit, peruskoulu ja nuorisotalo.

Suunnittelun tavoitteena ovat tilat, joissa myös monipuolinen asukastoiminta on mahdollista. Palvelurakennuksen lisäksi Jakomäen keskiosaan suunnitellaan uusia asuntoja. Arkkitehtikilpailuun ilmoittautuminen on nyt käynnissä. Voittaja julkistetaan 28.4.2017.

Kaupunkilaiset voivat vaikuttaa

Arkkitehtikilpailun pohjalta laaditaan Jakomäen keskiosan alueelle myös asemakaavan muutos. Kilpailutyöt ovat yleisön nähtävillä ja kommentoitavina huhtikuussa 2017. Saadusta palautteesta laaditaan yhteenveto kilpailun palkintolautakunnan sekä kaavoittajan käyttöön. Palkintolautakunta ottaa kommentit huomioon mahdollisuuksien mukaan kilpailun arvostelussa.

Jakomäki sydämen asiana

Helsingin kaupungin, NCC:n ja Optiplanin muodostama Jakomäen sydän -allianssi kehittää yhteistyössä Jakomäen keskiosaa, sen julkisia palvelurakennuksia ja asumista. Allianssin tehtävänä on toteuttaa viiden peruskorjausiässä olevan koulu-, päivähoito- ja nuorisotalo-rakennuksen korjauksen sijasta yksi palvelurakennushanke 30 miljoonan euron tavoitebudjetilla nykyisen yläkoulun ja uimahallin yhteyteen. Keskiosaan suunnitellaan lisäksi 100–500 uutta asuntoa.

Alueen kaavoitus ja julkinen rakentaminen on tarkoitus toteuttaa vuosina 2017–21 ja asuntorakentaminen vuosina 2019–25. Hanke toteutetaan tilaajan ja palveluntuottajien yhteistyön mahdollistavalla allianssimallilla, jossa osapuolet suunnittelevat ja toteuttavat hankkeen yhdessä jakaen sen riskit ja hyödyt.

Arkkitehtikutsukilpailu

Nyt käynnistyneeseen arkkitehtikutsukilpailuun kutsutaan viisi arkkitehtityöryhmää. Kilpailuun ilmoittautuminen on avoinna marraskuun ja varsinainen kilpailuaika alkaa 15.12.2016. Kilpailuun osallistumisesta kiinnostuneille järjestetään avoin seminaari 15.11.2016 klo 13 info- ja näyttelytila Laiturilla osoitteessa Narinkka 2 Kamppi, Helsinki. Seminaariin voi osallistua verkossa Periscope-videopalvelun kautta osoitteessa www.periscope.tv/ksvhelsinki. Lisätietoa kilpailusta www.safa.fi.