NCC:n Helsingin kaupungin Asuntotuotannolle toteuttamille asuntokohteille neljän tähden Rakennustiedon ympäristöluokitus ensimmäisinä Suomessa

Helsingin kaupungin Asuntotuotannon (ATT) rakennuttamat ja NCC:n toteuttamat Heka Kustinpolku 7 ja As Oy Helsingin Kuriiri ovat Suomen ensimmäiset valmiit asuntokohteet, jotka ovat saavuttaneet neljän tähden tason Rakennustiedon ympäristöluokituksessa.

Rakennustiedon ympäristöluokitus on Suomen oloihin kehitetty työkalu, jonka avulla sekä rakentamista että kiinteistön ylläpitoa on mahdollista ohjata ympäristöystävälliseen suuntaan. Tavoitteena on muun muassa veden ja energian säästö sekä hiilidioksidipäästöjen vähentäminen.

– Heka Kustinpolku 7 ja As Oy Helsingin Kuriiri saavuttivat neljä tähteä muun muassa kosteudenhallinnan tarkalla suunnittelulla ja valvonnalla sekä A-energialuokalla. Nämä ovat myös ensimmäiset ATT:n kohteet, joissa on jäteveden lämmöntalteenotto. Hankkeet saivat myös innovaatiopisteitä rakennusautomaation älykkäästä hyödyntämisestä talotekniikan ohjauksessa ja ontelolaattojen kuivaksi puhaltamisesta. Erinomainen kosteudenhallinta toi kohteille myös RALA Kuivaketju10 -statuksen, kertoo ympäristöasiantuntija Jonna Seppänen Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialalta.

NCC toteutti vuosina 2019-2022 Helsingin Asuntotuotannolle neljä kerrostaloa Pohjois-Pasilaan, Postipuiston alueelle. Kuriiri ja Postimies sekä Kustinpolku ja Postiljooni muodostavat kaksi vierekkäistä korttelia ja niissä on yhteensä 371 asuntoa. 

Lue lisää Helsingin kaupungin tiedotteesta.