Greenfinch avaa ovensa We Landissa lokakuussa – Flow Festivalin paras ravintola saapuu Ruoholahteen

Helsingin Ruoholahti saa jälleen uuden ravintolan, kun Flow Festivalin parhaaksi palkittu ravintola saapuu We Land -toimistotaloon. Greenfinch on rento kortteliravintola, joka tarjoaa rehellistä ja herkullista á la carte -ruokaa ja odotetun after work -paikan.

Greenfinchin ruokia pääsi maistelemaan ensimmäistä kertaa Helsingin Suvilahden Flow Festivalilla elokuun alussa, ja nyt ravintola on tulossa Ruoholahden We Landiin. Flow Festivalin Sustainable Food -kilpailussa Greenfinch arvioitiin ruoan vastuullisuuden ja maun perusteella tapahtuman parhaaksi ravintolaksi.

– Sana uskomaton ei riitä kuvaamaan vastaanottoa Flow Festivalilla – Helsinki on täynnä mahtavia ihmisiä. Se oli täydellinen ensiesiintyminen Greenfinchille, ja olemme kiitollisia kaikesta positiivisesta palautteesta, toimitusjohtaja Edward Szechi kertoo.

Ravintola saapuu We Landiin täyttämään toimistotalon ja Helsingin ravintolapalveluita.

– We Land kiinnitti huomiomme heti positiivisella ilmapiirillään. Aulassa ja Ravintola Kasissa kuuluu lounasaikaan paljon naurua – se on harvinaista Helsingin toimistotaloissa. Päätös lähteä mukaan oli lopulta helppo.

NCC on ennestään tuttu yhteistyökumppani Greenfinchin perustajajäsenille.

– Teimme yhteistyötä NCC:n kanssa Vallilan Fredriksbergissä, kun avasimme sinne Loi Loi Rooftopin. Olimme jo silloin vaikuttuneita NCC:n laadusta ja ammattitaidosta. NCC ymmärtää, että rakennuksen pitää toimia kokonaisuutena – ravintoloilla ja toimistoilla on eri tarpeet, ja rakennuksen pitää tukea kaikkien menestystä. NCC:n projekteissa tuntuu, että ravintolat, muut vuokralaiset ja kiinteistönomistajat ovat samalla puolella, mikä tekee arjesta sujuvampaa ja mukavampaa.

Ruokalista tulossa

Greenfinch avaa ravintolan We Landissa lokakuun alussa.

– Aluksi tarjoamme aamiaista ja lounasta, ja muutaman viikon kuluttua aloitamme after work -palvelun. Myöhemmin tulemme tarjoamaan myös viikonloppubrunsseja ja illallista, Edward Szechi sanoo.

Ravintolan arkiaamutarjonta on tilauksesta valmistettua aamiaista tai valmiita annoksia mukaan otettavaksi barista-kahvien kera. Lounasmenu vaihtuu viikoittain ja ruoka valmistetaan tilauksesta. Greenfinchissa ei ole buffet-tarjoilua.

– Meidän vahvuutemme on tilauksesta valmistettu tuore ruoka, jossa kokit voivat laittaa sielunsa lautaselle tunnelmallisessa tilassa. Á la carte -bistrot kuten Greenfinch tarjoavat laadukkaan ravintolakokemuksen kohtuulliseen hintaan.

Greenfinch tarjoaa myös tilan rentoutumiseen kollegoiden kanssa – tarjolla on pienpanimo-oluita, artesaaniviinejä, käsityönä tehtyjä cocktaileja ja alkoholittomia mocktaileja. Nälkäisille löytyy myös naposteltavaa.

– Helsingissä kasvaa after work -kulttuuri, joka tuo työyhteisöjä yhteen, edistää verkostoitumista ja madaltaa hierarkioita. Tarjoamme We Landin työntekijöille mahdollisuuden rentoutua työpäivän jälkeen pienten purtavien ja juomien äärellä, mukaan lukien paikan päällä tislattu talon oma gini, Szechi sanoo.

Greenfinchin Edward Szechi toivottaa tulevat asiakkaat jo tervetulleiksi:

– Tule sellaisena kuin olet! Tuo ystävät, perhe ja kaikenkarvaiset kaverit – kaikki ovat tervetulleita Greenfinchiin!