NCC vahvistaa asemaansa Ruotsissa ostamalla vedenkäsittelyn osaamista Ahvenanmaalta

NCC vahvistaa asemaansa vedenkäsittelyssä ostamalla ahvenanmaalaisen vedenkäsittely- ja biokaasuyhtiö Goodtech Environmental Solutionsin, jolla on alan erikoisosaamista ja 25 työntekijää.

– Goodtech Environmental Solutionsin osto tarkoittaa, että voimme vastata valtavaan tarpeeseen modernisoida ja laajentaa Ruotsin vesi- ja viemäröinti-infrastruktuuria.  Kaupan myötä täydennämme liiketoimintaa strategisesti tärkeällä asiantuntemuksella ja toivotamme tervetulleeksi Goodtech Environmental Solutionsin tiimin, sanoo Henrik Enell, NCC Infrastructure -divisioonan johtaja.

NCC:llä on laaja kokemus vedenkäsittelystä Ruotsissa ja erityisosaamista koko ketjun ajan. Goodtech Environmental Solutionsin osto tarkoittaa, että NCC vahvistaa entisestään vesiprosessi-, vesi- ja ympäristöteknologian erikoisyksikköä, joka on ensisijainen segmentti.

– Olen erittäin iloinen, että olemme löytäneet näin hyvän organisaation osaaville työntekijöillemme. NCC on suuri ja ammattitaitoinen pohjoismainen toimija, joka tarjoaa organisaatiollemme kasvumahdollisuuksia tulevaisuudessa. Tämä kauppa on linjassa strategisen toimintasuunnitelmamme kanssa, sanoo Goodtech ASA:n toimitusjohtaja Margrethe Hauge.

Ahvenanmaalainen Goodtech Environmental Solutions AA on yritys, joka kehittää ja toimittaa vedenkäsittelyratkaisuja sekä rakentaa biokaasulaitoksia Pohjoismaiden markkinoille. Yhtiöllä on 25 työntekijää ja se toimii 90-prosenttisesti Ruotsissa. Goodtech Environmental Solutions ostetaan Goodtech ASA:lta, joka on listattu Norjan pörssissä.

Kauppa tehdään NCC Infrastructure -liiketoiminta-alueella, ja sen taloudellinen vaikutus on marginaalinen.  Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla.