Espoon Suurpellon ostoskeskus avataan marraskuussa

Suurpellon asukkaiden toive toteutuu pian, kun alueen ostoskeskuksen ensimmäinen vaihe valmistuu. Rakennustyöt ovat jo pitkällä, rakennus on nyt harjakorkeudessaan. Keskuksessa on enää yksi liiketila vapaana. Alueen asukkaille on luvassa monipuolinen palvelutarjonta.

NCC vuokraa uuden Suurpellon keskuksen tiloja, joista on jo 99 prosenttia vuokrattu. Yksi 64-neliön liiketila on rakennuksen toisessa kerroksessa vielä vapaana Kehä II -näkymillä. Suurpellon keskus on kaikkiaan 4500 neliötä kahdessa tasossa. Palveluntuottajat ovat:

  • K-Supermarket
  • Ravintola Curry Palace
  • Kukkakauppa Ihana Kukkanen
  • Kotipizza
  • Blancco Grill
  • Talligym
  • Lasten ja nuorten kuntoklubi Gymi
  • Oluthuone Vaappuva Ankka
  • Kampaamo ja kauneushoitola Riva del Garda

Keskus tarjoaa hyvät päivittäispalvelut

Suurpellon keskus on lähipalvelua, jonka hengen mukaisesti myös yrittäjät ovat valikoituneet. Toimijat ovat luotettavia ja vakiintuneita yrityksiä, jotka ovat testanneet sopivuuttaan alueen asukkaille. Keskuksessa aukioloajat ovat liikekohtaisia ja osa liikkeistä aukeaakin suoraan ulospäin kadulle. Erikoisuuksia ovat lasten ja nuorten oma kuntoklubi sekä pienpanimotuotteita tarjoava oluthuone, joka mainostaa itseään myös Suomen suurimmalla terassilla. Kukkakauppa tuo Kauniaisten liikkeensä jo kesällä Suurpellon ainutlaatuiseen paviljonkiin.

Suurpellon ostoskeskus, kuten muutkin NCC:n kehittämät kauppapaikat, ovat ympäristösertifioituja. Ostoskeskus rakennetaan BREEAM-ympäristökriteereiden mukaisesti, tavoitteena Very Good -taso. NCC:n tavoitteena on minimoida rakentamisen ympäristövaikutukset ja tuottaa näin lisäarvoa sekä asiakkaalle että yhteiskunnalle.

Aktiivisten asukkaiden Suurpelto kasvaa

Espoo on panostanut Suurpellon kehittämisessä yhteisöllisyyteen. Ideoita on tutkittu ja testattu monien toimijoiden kanssa. Tavoitteena on, että vuonna 2025 alueella asuu 13 000 ihmistä. NCC suunnittelee myös toista vaihetta Suurpellon keskukselle.

- Kehitys kehittyy jatkuvasti, niin tämäkin, jatkovaihe on jo mielessä. Hahmottelemme alueen kehittymistä yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa. Suunnittelua tehdään eri toimijoiden kanssa yhdessä ja erikseen. Kehitys on innostavaa, sekin miten Suurpellon alun parakkikauppa muuntuu nyt hiljalleen kokonaiseksi ostoskeskukseksi. Asukkailta kehitys vaatii tietysti odottamista ja tarkkaavaisuutta muuttuvissa liikennejärjestelyissä, mutta pian ainakin yksi odotus palkitaan, kun ostoskeskus valmistuu, NCC:n kauppapaikkajohtaja Petri Anttalainen toteaa.

Suurpellossa toimii aktiivinen asukasyhdistys, Suurpeltoseura. Se järjestää kaikille avoimen Kukkiva Suurpelto -tapahtuman la 20.5.2017 klo 12 – 15 Lukutorilla. Tapahtumassa voi tutustua uuden ostoskeskuksen toimijoihin esimerkiksi musiikin ja lasten ohjelmanumeroiden ohessa.

Lisätietoja
Peti Anttalainen, kauppapaikkajohtaja, NCC, puh. 050 673 83