Espoon Leppävaaran OOPS-toimitalon A- ja B -osat ovat valmistuneet

Leppävaaran Hatsinanpuiston OOPS´in A- ja B-talot ovat valmistuneet. Ensimmäisinä uudiskohteeseen muuttavat ohjelmistotalo Trimble sekä terveydenalan yritykset Astellas Pharma ja ResMed, lääkeyhtiö Johnson & Johnson sekä mm. kauppaketjuille ohjelmistoja tarjoava Analyse2.

Uusien toimitilojen ohella OOPS on kehittyvine palveluineen kokonaan uusi kaupunkiympäristöalue, joka laajentaa Leppävaaran nykyistä keskustaa Kehä I:n toiselle puolelle Monikonpuron varrelle.

– Aluekehityshankkeen ensimmäinen vaihe valmistui elokuussa noin 18 000 neliön ja 400 parkkipaikan voimin. OOPS´in ja alueen vetovoimasta kertoo se, että kokonaisuudesta jo suurin osa on vuokrattu, projektijohtaja Pirkka Pikkarainen ja projektipäällikkö Markus Pahikkala kertovat.

– Työntekijöiden ja muiden alueen toimijoiden sekä kaupunkilaisten iloksi Juvenes Oy avaa ovensa ravintola- ja kahvila-asiakkaille. Kivijalassa on toistaiseksi vapaana kaksi 80-neliöistä monikäyttöistä, korkeaa liiketilaa. Toimitilaa on tarjolla vielä kokoluokassa 200-1000 neliötä, Pahikkala kertoo.

BREEAM Excellent

OOPS´issa kestävä kehitys tarkoittaa käytännössä mm. aurinkovoimaa, energiatehokkuutta, päivänvalon mukaan säätyvää valaistusta, sähköautojen latauspaikkoja sekä ympäristöystävällisiä, aikaa kestäviä ja kierrätettäviä materiaaleja. Kyseessä on BREEAM-ympäristöluokituksen Excellent-taso.

Sijainti tulevan Raide-Jokerin äärellä

OOPS sijaitsee Kehä I:n, pääjunaradan, tulevan Raide-Jokerin ja kevyenliikenteen väylien risteyksessä. Monikonpuro virtaa kaikkien Hatsinanpuiston ja OOPS´in rakennusten lomassa.

– Espoon kaupungin toteuttaman Monikonpuron alueen on tarkoitus valmistua kävely- ja istuskelulaitureineen vuoden 2022 puolella, mutta jo nyt uniikki kokonaisuus on nähtävissä. Alueen työntekijöitä, asukkaita ja koko ympäristöä ajatellen puro on merkityksellinen osa uutta kaupunkikeskustaa, Pikkarainen sanoo.

– Koska olen itse innokas perhokalastaja, on ollut erityisen hienoa päästä mukaan kehitys- ja rakennushankkeeseen, jossa luodaan virkistävää kaupunkiympäristöä arvokkaan ja suojellun taimenpuron äärellä, Pikkarainen kertoo.

Oops’in kehittäminen jatkuu edelleen. A- ja B-talo saavat myöhemmin jatkoa C-, D- ja E -toimistotaloilla, hotellilla sekä paikalliskeskuksella, joka kattaa monipuoliset arkiasioinnin sekä vapaa-ajan ja liikunnan palvelut.

Mikä OOPS?

  • OOPS eli Oasis of Professionals on Espoon Leppävaaran Hatsinanpuistoon asettuva uusi kaupunginosa työnteolle, kaupalle, majoittumiselle, viihteelle ja elämyksille.
  • OOPS rakentuu hyvinvointiarkkitehtuurin lähtökohdista ja luo pohjan kansainvälisen ekosysteemin kehittymiselle alueelle. 
  • Sijainti keskellä kehittyvää Leppävaaraa: toimivat kulkuyhteydet kauppakeskus Sellon naapurissa sekä Kehä I:n, pääjunaradan ja tulevan Raide-Jokerin risteyksessä.
  • OOPS lukuina: 38 000 neliötä toimistotilaa, 30 000 neliötä kauppaa ja elämyksiä, 11 000 neliötä hotellitilaa.
  • Lue lisää: www.oopsespoo.fi
  • Lue lisää: Juvenes, Trimble, Astellas Pharma, ResMed, Analyse2