Alberga Business Parkin viimeinen osa valmistui Leppävaaran ytimeen

Kauppakeskus Sellon naapurissa sijaitsevassa ja BREEAM-ympäristösertifikaatin omaavassa rakennuksessa on vielä vuokrattavaa tilaa.

Alberga Business Park on Arkkitehtitoimisto Brunow & Maunula Oy:n suunnittelema viiden toimistotalon kokonaisuus Espoon Leppävaarassa. A-talo valmistui vuonna 2011, ja koko-naisuuden viimeiseen eli E-taloon vuokralaiset muuttavat parhaillaan sisään.

– Alberga on nyt kokonaisuus, jollaiseksi se suunniteltiin, NCC Property Development Oy:n maajohtaja Petri Bergström sanoo.

Alberga Business Parkissa on vuokrattavaa toimistotilaa yhteensä 32 000 neliötä. Uudessa E-talossa on seitsemän kerrosta, ja sen tilavuus on 35 500 kuutiota, bruttoala 9150 neliötä ja vuokrattava ala 5800 neliötä.
Rakennuksella on ympäristövaikutusten BREEAM-arvioinnin Very Good -tason sertifikaatti.

– Sertifiointi tarkoittaa, että esimerkiksi kiinteistön sijainti- ja liikenneyhteydet, energiankulutus ja käytetyt materiaalit ovat erinomaisella tasolla ja lähtökohta on ollut erityisesti ekologisuuteen panostaminen. Very Good -taso on myös tae tilojen käyttäjien hyvinvoinnista ja mukavuudesta rakennuksessa; Albergan toimistotiloissa on erittäin hyvät sisäilmasto-olosuhteet, NCC Property Development Oy:n projektipäällikkö Pirkka Pikkarainen toteaa.

Kasvuvara huomioitu

Kaikista Albergan rakennuksista on mahdollisuus laajentua seuraavaan. Tätä mahdollisuutta on jo käyttänyt usea yritys. Paikkatietoratkaisuihin erikoistunut Esri Finland Oy:n tilat ovat Alberga Business Parkin D-talon ylimmässä kerroksessa. Yritys laajentuu nyt E-talon puolelle.

– Halusimme modernit tilat, hyvät palvelut ja erinomaiset julkiset liikenneyhteydet. Halusimme myös tilat, joissa otetaan huomioon kestävä kehitys ja ympäristöarvot. Alberga Business Park on meille kaikin puolin ideaalipaikka, Esristä todetaan.

NCC:n Pikkaraisen mukaan E-rakennuksessa on vapaita tiloja vielä kerroksissa 3, 4 ja 5. Pienin tarjolla oleva tila on 176-neliöinen, suurin eli koko kerros on laajuudeltaan noin 1150 neliötä.

–Tiloja on helppo muunnella. Vuokralainen saa tilat oman vaatimustasonsa mukaan; tilayhdistelmiä on toteuttavissa vielä laaja valikoima ja tarvittaessa jopa eri kerrosten yhdistäminen on mahdollista, Pikkarainen toteaa.

– Tilasuunnittelussa mennään asiakkaan speksien mukaan. Suunnittelu käy nopeasti, jos vuokralaisella on valmis visio tavoitteesta, mutta oman ja yhteistyökumppaniemme asiantuntemuksen avulla tilojen tulevat käyttäjät pääsevät ideatasonkin lähtökohdasta varmasti haluamaansa lopputulokseen, hän jatkaa. E-talossa on Alberga Business Parkin muiden rakennusten lailla liiketilaa katutasossa. – Sopisi hyvin esimerkiksi maahantuontifirman showroomiksi, Pikkarainen sanoo.

Sijainti Kehä ykkösen varrella

Alberga Business Park sijaitsee lähes kiinni Kehä I:ssä. Leppävaarasta on hyvät joukkoliikenneyhteydet ja tulevalla pikaraitiotielinja Raide-Jokerillakin on pysäkki Albergan kohdalla. Myös autolla on nopea kulkea joka suuntaan. Leppävaaran monipuoliset palvelut ovat käden ulottuvilla. Parkkitilaa on riittävästi sekä pyörille että autoille: kellari- ja maantasokerroksissa on tilaa sadoille autolle. Lisäksi vieressä on erillinen pysäköintitalo, josta on kulkuyhteydet Business Parkin tiloihin.

– Tilojen käyttäjille on myös tärkeää, että E-talon valmistuttua ympärillä ei ole enää rakennustyömaita vaan kortteli on valmis, Petri Bergström sanoo.
Bergströmin mukaan Alberga Business Park on monen menestystarinan paikka, ja lisää on luvassa.

– Uudet toimitilat ovat mahdollistaneet monelle yritykselle uutta liiketoimintaa. Rekrytointi on helpompaa, kun toimitilat ja niiden sijainti ovat loistavat, hän toteaa.

NCC jatkaa Leppävaaran kehittämistä

NCC:llä on pitkät perinteet Leppävaaran kaupunkikeskuksen kehittämisessä. Albergan lisäksi olemme kehittäneet Stella Businesss Parkin ja olleet mukana kauppakeskus Sellossa. Alueen kehittäminen jatkuu edelleen. – Käynnistymässä on Hatsinanpuiston mixed use -alue, johon tulee paitsi toimitilaa myös asuntoja ja tiloja liikunnalle. Matkaa Alberga Business Parkista Hatsinanpuistoon on yhden Raide-Jokerin pysäkkivälin verran, maajohtaja Petri Bergström kertoo.