Ympäristöystävälliset polttoaineet - raivaamme tietä uusiutuvalle energialle

Puupelletit korvaavat fossiiliset polttoaineet jo isolta osin asfalttitöissämme Ruotsissa. Se näyttää suuntaa kaikkeen toimintaamme Pohjoismaissa.

Olemme kehittäneet ja hakeneet patenttia uudelle innovaatiolle, joka mahdollistaa puupellettien laajamittaisen käytön asfaltin tuotannossa. Innovaatio on merkittävä muutos alalla. Siirtyminen uusiutuvan energian käyttöön vähentää riippuvuuttamme öljystä ja pienentää ympäristöjalanjälkeämme. Uuden teknologian avulla voimme siirtyä käyttämään puupellettejä ja pienentää asfaltintuotantomme hiilidioksidipäästöjä huomattavasti.

Innovaatiot vauhdittavat muutosta

Siirtymällä uusiutuvien polttoaineiden käyttöön rakennusteollisuus Pohjoismaissa voisi vähentää hiilidioksidipäästöjään 217 000 auton päästöjen verran vuosittain. NCC:n osa tästä on noin kolmannes. Tähän asti öljy ja kaasu ovat olleet pääasiallisesti käytetyt polttoaineet. Kun korvaamme ne uusiutuvalla energialla, otamme uraauurtavan askeleen tiellä kohti kestävämpää asfaltintuotantoa.

Pitkäikäisiä, kestävästi tuotettuja raaka-aineita

Tutkimme vaihtoehtoisia polttoaineita vuosien ajan, ja päädyimme sijoittamaan puupelletteihin asfaltintuotannossamme. Yksi syistä on, että puupelletit eivät kilpaile biopolttoaineiden tai ruuantuotannon kanssa. Innovaatiomme ansiosta puupellettejä voi käyttää laajamittaisesti, mikä on tärkeää muutoksen onnistumiseksi.

Testattua ja hiottua teknologiaa

Puupellettien käyttö vaatii erityistä teknologiaa, jolla varmistetaan, että valmistuva asfaltti on koostumukseltaan oikeanlaista. Polttoaineena pelletit ovat erittäin suorituskykyisiä. Se tekee asfaltintuotannosta tehokasta niin raaka-aineiden kuin energiankin osalta. NCC on kehittänyt ja testannut teknologiaa pitkään useiden yhteistyökumppaneiden kanssa.