Materiaalit ja jäte

NCC:llä on tärkeä rooli siirryttäessä kohti ympäristön kannalta kestävämpää yhteiskuntaa. Etsimme arvoketjun joka osasta materiaaleja ja energiatehokkaita tuotteita ja ratkaisuja, jotka auttavat asiakkaitamme käyttämään resursseja mahdollisimman tehokkaasti ja pienentämään ilmastovaikutustaan. Pyrimme optimoimaan materiaali- ja tuotevalikoiman ja mahdollistamaan rakennusprosessissa syntyvän jätteen kierrätyksen ja uudelleenkäytön.

Näkemyksemme mukaan kestävä kehitys tarkoittaa nykyisten ja tulevien sukupolvien tarpeiden huomioimista, kannattavan kasvun kapasiteetin lisäämistä ja vastuun ottamista päivittäisestä toiminnasta pitkällä aikavälillä.

Planeettamme raaka-aineita ja resursseja kulutetaan joka puolella maailmaa paljon nopeammin kuin minkä maan kantokyky kestää. Elämme kuin jossain olisi varaplaneetta odottamassa!

Tässä todellisuudessa rakennusteollisuudella on tärkeä rooli, koska rakennusteollisuudessa käytetään paljon luonnonvaroja ja energiaa niin rakentamiseen kuin yhteiskunnalle toimitettaviin tuotteisiin ja palveluihin. 

Alan johtavana toimijana NCC haluaa olla mukana tekemässä muutosta. Meille on tärkeää käyttää resursseja tasapainoisesti ja kehittää uusia teknisiä ratkaisuja, tuotteita ja työtapoja, jotka vievät asiaa oikeaan suuntaan. Perinteiset työtavat kaipaavat myös muutosta ja tarvitaan uusia yhteistyötapoja yhteiskunnan muiden toimijoiden ja sidosryhmien kanssa.