"Toimitilat strategian mukaan", Alberga Business Park, Espoo

Knauf Oy muutti Alberga Business Parkin E-taloon lokakuussa 2017 ensimmäisten joukossa. Samalla uudistui yrityksen toimintakulttuuri koppikonttorista monitilatoimistoon.

"Vanhoissa toimitiloissamme jokaisella oli omat huoneensa, kaappinsa ja arkistonsa. Tilojen joustamattomuus johti siihen, ettemme pystyneet järjestämään yhtäkään uutta työpistettä ilman isompia remontteja", talousjohtaja Kai Nurmi kertoo.

Uusia tiloja lähdettiin kartoittamaan alkuvuodesta 2017. Alberga Business Parkista katsottuna entiset tilat olivat vain 800 metrin päässä Kehä I:n toisella puolella.

"Muuttomatka ei ollut pitkä ja neliöitä oli vanhoissa tiloissa saman verran kuin uusissa, mutta muutoin tiloilla on eroa kuin yöllä ja päivällä. Halusimme toiminnalliset ja muunneltavat tilat, jotka tukevat strategiaa, yhteistyötä, avointa kommunikaatiota, kohtaamisia, viihtyisyyttä ja työhyvinvointia."

Tilat työtehtävien mukaan

Vuodesta 1991 Suomessa toiminut Knauf kuuluu Saksassa 1932 perustettuun perheyritykseen ja Knauf-konserniin, joka on yksi maailman suurimmista kipsilevytoimittajista ja Euroopan johtavista rakennusmateriaalien valmistajista.

Koska Knauf oli mukana Alberga Business Parkin viimeistelleen E-talon alkuvaiheesta asti, yritys pääsi vaikuttamaan omien tilojen suunnitteluun ja materiaalien valintaan.

"Uusi monitilatoimisto edellyttää toimivaa akustiikkaa. Tämän vuoksi halusimme käyttää toimitiloissamme omia eri materiaaleista valmistettuja akustiikkalevyjämme. Sovimme asiasta NCC:n kanssa ja yhteistyö sujui tältäkin osin hyvin. Uudet toimitilat ovat paitsi työpaikka myös showroom asiakkaillemme."

Uusissa 400 neliön tiloissa on monenlaisia työtiloja. Kenelläkään ei ole omaa työpistettä, joten työtilan voi valita päivän työtehtävien ja fiilisten mukaan. Kai Nurmen omiin periaatteisiin kuuluu se, että hän hakeutuu joka päivä eri paikkaan ja vaihtelee työskentelytilaa päivän aikana tehtävien mukaan useaankin otteeseen.

Yli odotusten ja toiveiden

Knaufin toimitiloissa on ns. normityötiloja sähköpöydin, tuplanäytöin ja telakoin sekä popup-työpisteitä. Näihin liikkuvaa työtä tekevien knaufilaisten on helppo sujahtaa tulipa Espooseen mistä päin Suomea tahansa tai Euroopasta.

Lisäksi toimitiloista löytyy projektityötiloja, hiljaisia työtiloja, äänieristettyjä "bokseja", neuvottelutiloja, kirjasto kiikkutuoleineen ja kahvila-olohuone. Sisustusmateriaalien värimaailma on hillityn vaalea, jota on piristetty värikkäillä kalusteilla.

"Neliöihin on saatu mahtumaan paljon erilaisia tiloja, joita voidaan muokata tarpeen mukaan. Tiloja suunniteltiin yhdessä henkilökunnan kanssa ja pelisäännöt laadittiin yhdessä. Kaikki on mennyt hyvin emmekä missään vaiheessa enää vaihtaisi vanhaan. Työtavatkin ovat uudistuneet tilojen myötä ja moni pieni asia on muuttunut siten, että vaikutus kokonaisuuteen nähden on suuri. Odotukset ovat jopa ylittyneet."

Tilat tavoitteiden mukaan

Uusista tiloista on Nurmen mukaan saatu pelkästään myönteistä palautetta niin henkilökunnalta kuin asiakkailta. Konsernitasollakin uudet tilat ovat herättäneet kiinnostusta, koska Suomen toimipiste on ollut luomassa uudenlaista työskentelykulttuuria.

"Strategiamme mukaisesi haemme vahvaa kasvua ja asiakaslähtöistä toimintaa. Haastamme itsemme luomaan uusia toimintatapoja ja parannamme tehokkuutta kaikessa toiminnassamme. Uudet toimitilamme mahdollistavat tämän. Toimitilat ovat investointi myös siihen, että henkilökuntamme voi työskennellä yrityksen tavoitteiden mukaisesti".

"Yhteistyö NCC:n kanssa sujui erittäin hyvin. Olimme mukana heti alkuvaiheesta asti, joten pääsimme vaikuttamaan rakentamiseen ja materiaaleihin. Kaikki, mikä oli mahdollista toteuttaa, toteutettiin onnistuneesti."

Sijainti, sijainti, sijainti

Alberga Business Parkin sijaintia Nurmi pitää ihanteellisena kulkuyhteyksien ja lähialueen palvelujen kannalta.

"Tänne on helppo tulla niin omalla autolla kuin julkisilla liikennevälineillä. Parkkipaikkoja on sekä kadun varressa että hallissa. Vieressä on kauppakeskus ja hotelli, johon muualta Suomesta tai Euroopasta tulevat voivat mukavasti asettua", Nurmi toteaa.

"Alberga Business Parkissa toimiminen on helppoa, kun käytössä ovat mm. aula-, posti-, siivous-, autopesu- ja ravintolapalvelut. Meille tärkeää on sekin, että Albergassa turvallisuusasiat on hoidettu mallikkaasti."