Uutiset

NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjois-Euroopassa. Sen liikevaihto vuonna 2015 oli 6,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 18.000.


NCC jatkaa Jätkäsaaressa

Helsingin Kaupungin Asuntotuotantotoimisto ATT ja NCC ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen kokonaisen korttelin rakentamisesta Jätkäsaareen.

Hankkeen arvo on n. 30 miljoonaa euroa ja asuntoja tulee yhteensä 123. Ensimmäisen talon rakentaminen alkaa heti ja viimeinen asuinrakennus luovutetaan 30.9.2014.

NCC:llä on, uusi sopimus mukaan lukien, yhteensä 750 asuntoa rakenteilla ATT:lle. Näistä 517 tulee Jätkäsaareen.

Jätkäsaari on Helsingin kaupungin uusimpia kehityskohteita. Siitä tulee urbaani ja omaperäinen kantakaupungin osa. Siellä arvioidaan 2020-luvun puolivälissä olevan noin 16.000 asukasta ja 6.000 työpaikkaa.

- Nyt aloitettavassa korttelissa ATT toteuttaa yhdessä NCC:n kanssa uudentyyppistä asuntotuotantoa. Keskenään samanlaisista asunnoista voi valita myös autopaikattoman version, eli käytännössä autopaikkojen kustannuksista maksavat vain niiden käyttäjät, ATT:n toimitusjohtaja Sisko Marjamaa kertoo.

- On hienoa olla mukana rakentamassa kokonaan uutta kaupunginosaa. Olemme olleet mukana alusta pitäen, ja tälläkin hetkellä on käynnissä kymmenen työmaata, NCC:n toimialajohtaja Matti Aho kertoo.