Uudet haasteet siivittävät uusiin ratkaisuihin

Rotebron siltatyömaan tapaan pyrimme kaikissa uusissa hankkeissa kehittämään uusia innovatiivisia ratkaisuja niin pieniin kuin suuriinkin ongelmiin. Kestävä kehitys, tehokas paikallinen yhteistyö ja työstä aiheutuvien häiriöiden minimoiminen ovat tavoitteinamme kaikissa hankkeissa. Alla on esimerkkejä käynnissä olevien hankkeiden haasteista ja ratkaisuistamme.

Auroran koulu

Espoon energiatehokkain rakennus.

Lippajärvelle valmistuu tänä kesänä uusi alakoulu-, päiväkoti ja neuvolarakennus, joka on lähes passiivitalo. Tavoitteena on ollut läpäistä myös mahdollisesti vuonna 2018 voimaan tulevat, uudet rakennusmääräykset. Talon tiivis ja paksu runko vähentää lämmityksen tarvetta. Uusiutuvaa energiaa saadaan katolle asennettavilla aurinkopaneeleilla. Rakennuksen energiatehokkuusluokka on A (E-luku 77 kWh/m2a).

Järvenpään uusi terveystalo JUST

Yhteistyöllä parempia terveydenhuollon tiloja.

Modernin sosiaali- ja terveyskeskuksen toiminta alkaa vuoden 2017 alussa. Uudet tilat rakennetaan Järvenpään keskustaan ja ne korvaavat Vanhankylänniemen ja Myllytien terveysasemat sekä joitakin sosiaalityön toimipisteitä. JUST on suunniteltu ja rakennettu uudella yhteistyömallilla, joka perustuu rakennuksen käyttäjien eli henkilökunnan ja asiakkaiden näkemyksiin. Virtuaalisuutta on hyödynnetty ennennäkemättömällä tavalla.

Kauppakeskus Iso Omena

Laajennus pääsi korkeimpaan ympäristöluokitukseen.

Espoossa sijaitsevaa kauppakeskus Isoa Omenaa laajennetaan 25 000 neliömetrillä. Se on yksi Pohjoismaiden ensimmäisistä lisärakennuksista, joille on myönnetty kansainvälisen LEED-ympäristöluokituksen korkein eli Platinum-tason ympäristösertifikaatti. Esimerkiksi viherkatto, vettä säästävät hanat, yleisten tilojen ja pysäköintihallin LED-valot sekä hyvät joukkoliikenneyhteydet vaikuttivat luokitukseen.

Kauppakeskus Ison Omenan laajennus

SVEALANDSBANAN

Kestävästi raiteilla

Tukholman länsipuolella sijaitsevan Svealandsbanan-radan Strängnäsin ja Häradin väliselle osuudelle rakennettava kaksoisraide vauhdittaa alueen kehitystä. Hankkeen sujuvuuden takaavat yhteistyö sekä innovatiiviset ja kestävän kehityksen mukaiset ratkaisut.

TINGSTADIN LIITTYMÄ

Alueelle levitetään kaikessa hiljaisuudessa 36 000 tonnia asfalttia.

Tingstadin liittymä on osa Göteborgin ja Oslon välistä E6-pääväylää. NCC rakentaa hankkeessa teitä ja siltoja, ja työt on määrä saada valmiiksi kesäkuussa 2020. Vilkkaasti liikennöidyllä alueella liikkuu noin 80 000 autoa vuorokaudessa.