"Kuin kaupungin keskustassa", Alberga Business Park, Espoo

Progman Oy:n toimitilat asettuvat puoliksi Alberga Business Parkin D-taloon ja puoliksi E-taloon. Tilat joustavat kasvavan yrityksen tarpeiden mukaan ja sijainti tarjoaa työntekijöille kaikki keskustan edut.

Talotekniikka-alan ohjelmistokehittäjänä tunnetussa Progmanissa osataan arvostaa Alberga Business Parkin hyvää talotekniikkaa ja rakennuksen toimivuutta sekä rakennuttajan ekologisia ja ympäristöystävällisiä arvoja kaikin puolin.

"Samat asiat ovat lähellä myös meidän sydäntämme", henkilöstöjohtaja Tino Välimäki summaa.

Hyvää oloa ja helppoa arkea

Raumalta kotoisin oleva 35-vuotias yritys on toiminut kotikaupunkinsa ohella Turussa jo parikymmentä vuotta. Pari vuotta sitten oli aika hakeutua pääkaupunkiseudulle. "Olemme laajentaneet toimipisteitämme työntekijöiden perässä", Välimäki toteaa.

Uuden toimipaikan etsintä käynnistettiin keväällä 2016. Alberga Business Park oli mukana heti alusta asti, mutta vaihtoehtoisesti katsottiin useita paikkoja Helsingin keskustasta.

"Olemme tottuneet toimimaan aina kaupungin keskustasta käsin, joten se tuntui luontevalta. Pian huomasimme, että Alberga Business Parkissa on samankaltaiset palvelumahdollisuudet lähipalveluineen kuin keskustassa."

"Haluamme pitää työntekijöistämme huolta, joten toimitilojen tulee tukea työntekijöiden hyvää oloa ja edistää helppoa arkea."

Tilat joustavat kasvun mukaan

Progman muutti Alberga Business Parkin D-taloon syksyllä 2016. Jo tuolloin oli tiedossa, että seinän taakse rakentuu myöhemmin kokonaisuuden viimeistelevä E-talo. Kun E-talo valmistui syksyllä 2017, Progman käytännössä avasi oven kahden talon välillä ja tuplasi samalla tilansa. Nyt molemmilla puolilla on 180 eli yhteensä 360 neliötä.

Merkittävämmäksi valintakriteeriksi Välimäki nostaa toimivat kulkuyhteydet. Leppävaaraan on helppo tulla joka suunnasta niin omalla autolla kuin julkisilla – ilman keskustan ruuhkia. Asiakkaita on 70 maassa, joten on kätevää, että vierestä löytyy hotelli ja lentokentälle on lyhyt matka.

"Alberga Business Parkin valtteihin kuuluvat talon hyvät palvelut. Kasvamme koko ajan, joten meille on tärkeää myös tilojen joustavuus, joita voimme muutella aina tarpeen mukaan". 

Helppoa ja vaivatonta yhteistyötä

Progmanin henkilöstö tekee töitä avotilassa, mutta vastapainoksi tiloista löytyy useita hiljaisen työn paikkoja. Akustiikka on isossa roolissa, mistä Välimäki antaa rakennuttajalle ison kiitoksen.

"NCC:llä on Business Parkien toteuttamisesta niin vahva kokemus, että akustiikka-asiatkin saatiin hoidettua ammattitaidolla. Tilat olivat jo lähtökohtaisesti juuri toiveidemme mukaiset. Arvostamme talotekniikan ohella avaraa tilaa, huonekorkeutta, vaaleutta ja valoisuutta. Toimitilakonsepti on rakennuttajalla selvästi kohdillaan."

"Tilat suunniteltiin yhdessä NCC:n kanssa hyvässä yhteishengessä. Myös henkilökunnan kanssa istuttiin keittiön pöydän ääreen, jossa yhdessä mietittiin, mitä halutaan ja mitä ei. Kaikki sujui erittäin helposti, vaivattomasti ja aikataulussaan."