”Jotain uutta ja erilaista”, Alberga Business Park, Espoo

”Muuton myötä neliömäärämme pieneni, mutta tilantuntu kasvoi. Samalla toimivuus ja viihtyisyys lisääntyivät”, Novo Nordisk Farma Oy:n talousjohtaja Kalle Anttila sanoo.

Novo Nordisk on maailman johtava yritys diabeteksen hoidon kehittämisessä. Yhtiö on johtavassa asemassa myös vaihdevuosien hormonihoidon, kasvuhäiriöiden ja veren hyytymishäiriöiden alueille. Kokemusta globaalilla tanskalaisyrityksellä on reilun 90 vuoden ajalta.

Alberga Business Parkiin muutimme heti huhtikuun alussa, kun C-talo valmistui. Muuttomatka vanhoista tiloista ei ollut pitkä, mutta halusimme sen myötä päivittää paitsi toimitilamme, myös työn tekemisen tapojamme ja ajatteluamme, Anttila kertoo.

Näyttävät neliöt

Leppävaara oli maantieteelliseltä sijainniltaan entuudestaan tuttu, joten siitä ja hyvistä kulkuyhteyksistä ei haluttu tinkiä. Kun tilat löytyivät, niitä lähdettiin suunnittelemaan puhtaalta pöydältä.

”Alkuun emme oikein edes tienneet, mitä haluaisimme, paitsi jotakin erilaista – jotakin sellaista, joka tukisi muuttuneita työskentelytapoja ja uudistuvaa työskentelykulttuuria”, Anttila toteaa.

Uusista toimitiloista syntyi näyttävä kokonaisuus, joka koostuu valoisasta loungesta, erilaisiin työskentelytapoihin sopivista tiimitiloista, kirjastosta, neuvottelutiloista, ”sopeista”, puhelinkopeista ja avotilasta. Samassa kerroksessa olevia neliöitä on yhteensä lähes 1000. Yleisilmeestä huokuu globaalin yhtiön tunnelma värimaailmoineen.

Hyvät eväät työlle

Moderni monitoimitila-konsepti on otettu ilolla vastaan. Kuten asiaan kuuluu, pientä nikottelua aiheutti alkuun se, ettei valtaosalla työtekijöistä ole enää omaa työpistettä. Anttila pitää muutosta virkistävänä ja uutta ajattelua herättävänä.

"Toimitiloilla on suuri merkitys työviihtyvyyden ja tekemisen kannalta. Tänä päivänä työntekijät myös osaavat jo odottaa, että työnantaja panostaa tiloihin ja tarjoaa hyvät eväät työssä menestymiselle."

”Yhteistyö NCC:n kanssa sujui hyvin. Saimme varsin nopealla aikataululla toteutettua kaikki toiveemme ja muutostarpeemme, jotka vaativat joustavuutta ja kärsivällisyyttäkin”, Anttila hymyilee.