"Sijainti tukee kaikkea tekemistämme", Alberga Business Park, Espoo

Herantis Pharma Oyj:ssä sukkuloidaan ahkerasti kahden kaupungin välillä. Espoon Leppävaara ja Turun Kupittaa yhdistyvät toisiinsa jouhevasti junaradan ansiosta.

Lääkekehitysyhtiö Herantis Pharma keskittyy uudistavaan lääketieteeseen ja sairauksiin, joihin ei tunneta riittävän hyvin hoitoja. Yhtiön uudenlaiset lääkeaihiot pohjautuvat alojensa johtavaan tieteelliseen tutkimukseen, kuten hermorappeumasairauksien hoitoon sekä syöpähoitojen aiheuttamaan lymfaturvotukseen.

"Yhtiön toiminta jatkaa Helsingin yliopistolla tehtyä pitkäjänteistä tutkimustyötä. Toimimme aiemmin Viikissä yliopiston kampuksella, kunnes muutto tuli ajankohtaiseksi viime vuonna", toimitusjohtaja Pekka Simula kertoo.

"Täällä kaikki toimii"

Herantis Pharma muutti Albergan vastavalmistuneeseen ja koko Business Parkin viimeistelleeseen E-taloon syksyllä 2017 heti tuoreeltaan. Toisen kerroksen uudenraikkaista ja sinivalkoisiin väreihin sisustetuista tiloista löytyy nyt tyytyväisiä ihmisiä.

"Pääsimme tekemään toimitiloistamme omien toiveidemme mukaiset yhdessä NCC:n kanssa. Koska meillä ei pienenä yhtiönä ole osaamista ja resursseja tilojen suunnitteluun, oli hienoa, että kaikki onnistui NCC:n asiantuntijoiden avustuksella kalustevalintoja myöten", Simula toteaa.

"Onhan se mukavaa tulla töihin avariin ja valoisiin tiloihin, joissa kaikki toimii. Alberga Business Parkin tarjoamat fasiliteetit kruunaavat toiminnallisuuden ravintola-, aula- ja siivouspalveluineen. Koska täällä kaikki on kunnossa ja helppoa, voimme keskittyä ydintekemiseemme. Viihtyisät toimitilat vaikuttavat myös työtyytyväisyyteen."

Tilat rakentavat mielikuvaa

Kun muutto tuli eteen, Herantis Pharmassa pohdittiin monia vaihtoehtoja. Espoon Leppävaara nousi kärkeen monestakin syystä.

"Liikumme paljon Helsingin ja Turun toimipaikkojemme välillä, joten sijainnilla ja kulkuyhteyksillä on suuri merkitys. Leppävaaran juna-asemalle on viiden minuutin kävelymatka, samoin Turun päässä Kupittaalla. Säästämme sijainnin ansiosta valtavasti matkustusaikaa ja junamatkan ajan voimme tehdä näppärästi töitä", Simula pohtii.

"Albergaan on mukava tuoda myös yhteistyökumppaneitamme. Tyylikkäät tilat rakentavat brändiämme ja mielikuvaa koko yrityksestä".