”Puhtaasti paremmat tilat", Alberga Business Park, Espoo

Jos pitäisi valita kolme sanaa, maajohtaja Juha Salin valitsisi sijainnin, palvelut ja uutuuden. Uudenraikkaat tilat ovatkin kuin tehty Vileda-brändistään tunnetun yrityksen imagoa varten.

Hissin ovet avautuvat kuudennessa kerroksessa valoisaan ja aurinkoiseen aulaan. Valo tulvii isojen ikkunoiden ja lasisten väliseinien läpi myös aulan jatkeena olevaan näyttelytilaan, jossa ovat esillä niin kuluttajille kuin ammattilaisille suunnattuja siivousvälineitä. Seinällä oleva maailmankartta kertoo, että yritys toimii globaalisti kaikkialla.

”Siivousta tarvitaan aina. Haluamme tehdä siitä mahdollisimman helppoa ja tehokasta”, Vileda Professionalia Pohjoismaissa ja Baltian maissa luotsaava Juha Salin summaa.

Puhtaus vetää puoleensa

Freudenberg Home and Cleaning Solutions Oy on osa Saksassa 1849 perustettua perheomisteista teollisuusyritystä, jossa työskentelee tänä päivänä yli 40 000 työntekijää. Viledan ohella yritys tunnetaan O'Cedar-, Wettex-, Gala- ja Swash -siivoustuotemerkeistään. Toiminta kattaa koko ketjun raaka-aineista tuotekehitykseen ja tuotantoon.

Suomessa freudenbergilaisia on noin 80, joista parikymmenen työpisteet löytyvät Alberga Business Parkin E-talosta. Salossa yrityksellä on tehdas, jossa valmistetaan ammattilaiskäyttöön tarkoitettuja siivoustuotteita, joita viedään ympäri maailmaa.

”Toimimme puhtausalalla, joten on upeaa, että toimiala näkyy myös toimitiloissamme. Tällä on suuri merkitys yrityksen imagon ja brändin kannalta. Uusissa toimitiloissamme on paljon erilaisia pintoja, kuten lasia ja terästä, joissa voimme kätevästi myös demota tuotteitamme. Täällä puhtaus suorastaan paistaa ja pääsee hyvin esille”, Salin summaa.

Kaikki saman katon alla

Freudenberg/Vileda muutti Alberga Business Parkiin joulukuun alussa 2017. Ennen muuttoa yritys ehti toimia Helsingin Hakaniemessä ja kauppahallin kupeessa 15 vuotta.

”Olihan se kivaa olla keskellä kaupunkia, mutta koko ajan myös haastavampaa, koska liikumme paljon autoilla paikasta toiseen. Vanhat tilat olivat kasvaneet elinkaarensa loppupuolelle ja vaatineet mittavaa saneerausta. Teknologia oli vanhentunutta eikä sitä olisi remonteista huolimatta saatu vastaamaan tämän päivän vaatimuksia”, Salin kertoo.

”Lähdimme etsimään nykyaikaisia, tyylikkäitä, turvallisia, viihtyisiä ja uudenraikkaita toimitiloja, joihin on helppo tulla ja joissa on hyvät lähipalvelut”, Salin listaa.

Loppusuoralla ykköseksi nousi Alberga. ”Business Park -ajattelu sopii meille, sillä se tuo joustavuutta talosta löytyvien monipuolisten palvelujen ansiosta. Kun kaikki on saman katon alla, voimme keskittyä ydinbisnekseen.”

Yritykselle sopiva sijainti

Freudenbergissa arvostetaan erityisesti Alberga Business Parkin logistista sijaintia, nyt ja tulevaisuudessa. ”Julkiset kulkuyhteydet ovat hyvät ja ne vain paranevat jatkossa. Oman auton käyttäminen on kätevää ja parkkipaikkoja löytyy”, Salin korostaa.

”Meillä käy paljon kansainvälisiä vieraita, joten on erinomaista, että ihan kulman takana on hotelli. Sujuvan arjen kannalta kauppakeskuksen läheisyys ja hyvät yhteydet Turun moottoritielle ja Saloon sekä Kehätielle ovat isoja plussia. Uusissa tiloissa myös teknologia on tätä päivää.”

”Olemme erittäin tyytyväisiä. Ihailemme tiloja omalla porukalla päivittäin, ja niin tekevät myös kansainväliset vieraamme, kumppanimme ja asiakkaamme. Freudenbergin Malmön toimisto aikoo nyt ottaa meistä mallia ja etsiä vastaavanlaiset tilat”, Salin hymyilee.

Kestävä kehitys on arkipäivää

Muuton myötä neliöiden määrä väheni, mutta ne korvattiin toimivuudella ja laadulla. Noin 550 neliön tilat suunniteltiin henkilöstön toiveiden mukaan. Kaikilla työntekijöillä on omat huoneet, mutta lisäksi käytössä on useita yhteisiä tiloja, joissa kohdataan.

Freudenbergissa panostetaan laatuun ja innovaatioihin sekä kestävään kehitykseen ja ympäristöystävälliseen puhtauteen. Yrityksen strategian mukaisesti ympäristöasiat ovat osa jokaisen työntekijät työpäivää, mikä näkyy käytännön tekoina.

”NCC:ltä saimme ratkaisuja, jotka tukevat kestävän kehityksen periaatteitamme erittäin ammattitaitoisessa ja ystävällisessä paketissa. Oli hienoa, että yksilöllisetkin tarpeemme voitiin toteuttaa”, Salin kiittää.

Alberga Business Park on rakennettu kansainvälisen BREEAM-ympäristösertifiointijärjestelmän mukaisesti Very Good -tasolle. Energiatehokas suunnittelu, moderni talotekniikka ja tehokas kierrätys ovat osa ekologisuutta.