”Täällä ajatus kulkee ja ihmiset kohtaavat”, Alberga Business Park, Espoo

Esrin toimitiloissa liikutaan syksystä kevääseen ja kesän kautta talveen. Fengshui-ajattelun mukaan suunnitellut ja sisustetut tilat tarjoavat inspiroivia tiloja ja tunnelmia erilaisia tehtäviä ajatellen.

Paikkatietoratkaisuihin erikoistunut Esri Finland Oy löytyy Alberga Business Parkin D-talon ylimmästä kerroksesta. Hissit avautuvat kutsuvaan keittiö- ja oleskelutilaan eli bistroon. Isot kattoikkunat tuovat valon sisään ja - kuten tilan luonteeseen kuuluu - ihmiset tuovat tilaan mukavaa puheensorinaa, iloa ja tekemisen meininkiä.

Talousjohtaja Teresa Kollanen kuvailee tiloja aktiviteettilähtöisiksi. ”Emme tee työpisteitä henkilöille vaan työtehtävien mukaan. Tilat ovat myös paperittomat, joten perinteinen toimistohuoneemme alkaa käydä tarpeettomaksi, koska kopiokoneelle ei ole juuri käyttöä.”

Upea yhteinen muutosmatka

Seitsemännen kerroksen tilat avautuvat komeasti neljään ilmansuuntaan, mikä tarjosi sysäyksen Fengshui-ajatteluun. Näissä tiloissa ajatukset saavat virrata vapaasti ja ihmiset kohdata. Tilat rauhoittavat ja auttavat keskittymään tai pistävät innostumaan ja inspiroitumaan.

”Meillä saa tehdä vapaasti etätöitä vaikkapa laiturin nokassa. Täällä kuitenkin viihdytään niin hyvin, ettei etätöihin oikein malteta jäädä vaikka olisi lumimyrsky ulkona. Myös asiakkailtamme olemme saaneet innostunutta palautetta”, Kollanen hymyilee.

”Muutto Albergaan oli meille yhteinen muutoshallintaprojekti ja strateginen matka. Kyse ei ole pelkästään uusista tiloista vaan myös toimintatapojen muuttamisesta sekä uusien työkalujen hyödyntämistä täydellä teholla. Uudet tilat ovat myös aiempia kustannustehokkaammat, koska teemme nyt asioita uudella tavalla ja aiempaa fiksummin.”

Neljä inspiroivaa vuodenaikaa

Lähdetään tutustumiskierrokselle, joka alkaa etelästä ja vie syksyiseen värimaailmaan. Tunnelma pikemminkin rauhoittaa kuin riehaannuttaa. Kun liikutaan itään päin, syksyn värit muuttuvat keväisen ja kesäisen kirkkaiksi. Punaista ja oranssia hehkuva inspiraatiotila saa väkisinkin aurinkoiselle tuulelle.

Matka jatkuu vielä pohjoiseen ja kohti talvea, jolloin värimaailma viilenee ja värikkäät valokuviin perustuvat akustiikkataulut vaihtuvat Kolin lumimaisemiin. Tunnelma on nyt seesteinen ja rauhoittunut.

”Tilat toimivat todella hyvin. Kaikki on solahtanut kohdilleen alusta asti paremmin kuin hyvin. Olemme todella tyytyväisiä emmekä ole keksimälläkään keksineet mitään negatiivista”, Kollanen tiivistää.

Kasvuvara löytyy naapurista

Ero Esrin uusien ja vanhojen tilojen välillä on Kollasen mukaan kuin yöllä ja päivällä. Vanhat tilat edustivat 80-luvun koppikulttuuria ja värejä. Paperia oli paljon, mutta ihmisten kohtaamisia vähän, kun tiimit tekivät töitä omissa nurkissaan.

”Halusimme modernit tilat, hyvät palvelut ja erinomaiset julkiset liikenneyhteydet. Halusimme myös tilat, joissa otetaan huomioon kestävä kehitys ja ympäristöarvot. Alberga Business Park on meille kaikin puolin ideaalipaikka.”

Esri oli ensimmäinen D-taloon muuttanut yritys ja ensimmäinen Esri on myös myöhemmin valmistuvassa E-talossa, johon yritys on laajentamassa. ”Kun olemme mukana hyvissä ajoin, voimme vaikuttaa alusta asti tilojen rakenteisiin, ratkaisuihin ja materiaalivalintoihin. Tämä on meille tärkeää. NCC:n kanssa kaikki on sujunut hienosti ja aikataulussaan.”