”Toisilleen sopivat”, Alberga Business Park, Espoo

Biogen Idec Finland Oy valitsi toimitilan, joka tukee yrityksen imagoa ja kasvustrategiaa. Tila ja toiminta ovat nyt toistensa näköiset.

Bioteknologiayritys Biogen Idec Finland tekee vaikutuksen jo sisään astuessa: valkoista ja valoisaa, avointa ja avaraa, tyylikästä ja tummansinistä, harmaata ja harmoniaa. Vaikka kyseessä on maailmanlaajuinen pörssiyritys, Leppävaaran toimitilojen ilme on kotimainen.

Ulkomaalaiset ovatkin kommentoineet, että meillä näyttää kovin suomalaiselta, toimitusjohtaja Marco Hautalahti hymyilee.

Toimiva yhtälö

Kun Biogen Idec Finlandin entiset tilat Vantaalla kävivät pieniksi, uusia yritystä kuvaavia ja toimintaan sopivia toimitiloja ryhdyttiin etsimään yhdessä pohdituin kriteerein. Vaikuttavia tekijöitä olivat mm. keskeinen sijainti, hyvät kulkuyhteydet ja monipuoliset palvelut.

”Alberga Business Park osoittautui ideaaliksi vaihtoehdoksi ja erinomaiseksi kokonaisuudeksi kaikilla mittareilla. Meillä on nyt toimitilat, jotka istuvat arvomaailmaamme, näyttävät meiltä ja sopivat toimintakulttuuriimme”, Hautalahti sanoo.

”Toimitilat mahdollistavat kohtaamiset, mutta myös keskittymisen. Meillä on sekä avokonttoria että hiljaisia huoneita. Tilat muuttuvat joustavasti tarpeidemme mukaan ja vastaavat kasvutavoitteisiimme.”

Paras mahdollinen

Hautalahti uskoo, että yrityksen menestyksen näkee tunnelmasta, joka yrityksessä vallitsee. ”Ensivaikutelma syntyy muutamassa sekunnissa. Siksi sen pitää olla paras mahdollinen. Työympäristöä ei voi koskaan aliarvioida.”

Biogen Idecin tutkimustyön tavoitteena on parantaa ihmisten elämänlaatua kehittämällä lääkkeitä sairauksiin, joihin on tarjolla vain vähän hoitovaihtoehtoja tai niitä ei ole lainkaan. Yritys on tuonut markkinoille lääkkeitä mm. MS-taudin hoitoon.

"Työympäristön tulee vastata yrityksen toimintakulttuuria. Täällä huokuu tulevaisuuden tekemisen meininki. Haluamme myös kehittyä koko ajan mm. olemalla Suomen paras työpaikka pienyritysten sarjassa vuoteen 2017 mennessä."