”Arvomaailman mukaiset toimitilat”, Aitio Business Park, Helsinki

Forenom Oy löysi Aitio Business Parkista arvojensa mukaiset upouudet tilat, jotka ilahduttavat niin asiakkaita kuin työntekijöitä. Näissä tiloissa on kaikki kohdillaan.

Osa muuttolaatikoista on vielä purkamatta, mutta lopputulos on helppo hahmottaa. Valoisat, värikkäät ja ilmavat tilat kahdessa kerroksessa Helsingin Mannerheimintien päässä Ruskeasuolla ovat ottaneet uudet asukkaansa vauhdilla vastaan.

Tilapäisiin majoitusratkaisuihin ja relocation-palveluihin erikoistunut Forenom oli tullut vanhoissa toimitiloissaan Mäkelänkadulla tiensä päähän. Pieneksi käyneiden, talotekniikaltaan vanhanaikaisten, sokkeloisten ja erillisissä kerroksissa toimivien tilojen tilalle haluttiin jotain uutta.

”Aluksi katsastimme Mäkelänkadun toimitilamarkkinat ajatuksena hankkia sieltä lisää toimitilaa. Vaihtoehtoja oli paljon tarjolla, mutta tarkoituksenmukaista ratkaisua ei löytynyt. Päädyimme katsastamaan uusia vaihtoehtoja ja valitsimme lopulta Aition”, maajohtaja Jussi Saarinen kertoo.

"Tänne on helppo tulla"

Uudet tilat vastaavat Forenomin kasvustrategiaan. Vuonna 2001 toiminta käynnistyi paristakymmenestä asunnosta, joita hoidettiin muutaman työntekijän voimin. Tänä päivänä yritys työllistää yli sata ammattilaista, ja asuntojakin on liki 2000 ympäri Suomea ja naapurimaita.

”Henkilökunnan määrä on kasvanut Suomessa vuositasolla 20–30 henkilöllä vuodessa. Samansuuntaisilla kasvunäkymillä ja kasvuvaralla uusiin toimitiloihinkin muutettiin”, Saarinen toteaa.

"Teemme asiakkaiden kanssa noin sata sopimusta päivittäin, mikä tarkoittaa sitä, että meiltä haetaan avaimia tiuhaan tahtiin. Siksi on tärkeää, että meille pääsee helposti niin autoilla kuin julkisilla."

Ennen muuttoa yrityksessä tehtiin henkilöstökysely, jossa korostuivat mm. toimitilojen viihtyvyys- ja sisäilmatekijät sekä sijainti. Uusiin toimitiloihin työntekijöiden on helppo tulla joka suunnasta, ja talotekniikka-asiatkin ovat tätä päivää.

"Kannattava investointi"

Forenom toimii Aitiossa kahdessa kerroksessa. Asiakaspalvelu on katutasossa ja hallinto toisessa kerroksessa. Kerrokset yhdistyvät toisiinsa omalla portaikolla, joka helpottaa, nopeuttaa ja yhtenäistää koko yrityksen toimintaa.

”Aiemmin toimimme sokkeloisesti eri kerroksissa, joissa porukka hajaantui niin, ettei työkaveria välttämättä nähnyt koko päivän aikana. Parasta uusissa toimitiloissamme on oma oleskelutila keittiöineen ja ruokailutiloineen, jossa voimme kokoontua ja pitää yhteisiä tilaisuuksia vaikka aamiaisen merkeissä”, Saarinen sanoo.

Noin 900 neliön toimitiloissa näkyy yrityksen arvomaailma: nuorekkuus, innostus, valoisuus, raikkaus ja asiantuntijuus. Arvomaailma heijastuu myös omien neuvottelutilojen kutsuvissa nimissä, kuten Lupaus, Positiivisen kaiun kierre, Rohkeus, Sininen meri ja Keidas.

”Näissä tiloissa voimme tarjota kaikille työntekijöillemme mahdollisimman hyvät ja tarkoi-tuksenmukaiset työtilat. Esimerkiksi hyvä sisäilma vaikuttaa suoraan työntekijöiden hyvin-vointiin ja viihtyvyyteen. Tärkeitä ovat myös Business Parkin tarjoamat yhteiset palvelut”, projektipäällikkö Anna-Maija Sorvari toteaa.

Investointi toimitiloihin maksaa itsensä varmasti takaisin. Koska tavoitteisiimme kuuluu vihreiden majoitusvaihtoehtojen tarjonta, Aitio Business Parkin energiatehokkuus on myönteinen lisä, Saarinen korostaa.