”Näköalapaikalla on kaikki hyvin”, Aitio Business Park, Helsinki Ruskeasuo

Finnkinon pääkonttori muutti toukokuussa 2013 näköalapaikalle Aitio Business Parkin seitsemänteen kerrokseen. ”Näissä toimitiloissa kaikki on kohdillaan”, johdon assistentti Seija Tarkiainen sanoo.

Vuonna 1986 perustettu Finnkino Oy on Suomen suurin elokuvateatteriketju, joka on levittäytynyt Suomessa 11 paikkakunnalle 14 elokuvateatterin ja 92 salin voimin. Yhtiö kuuluu Pohjoismaiden suurimpaan elokuvateatteriketjuun Nordic Cinema Groupiin.

Aiemmin Vantaalla pääkonttoriaan pitänyt yritys tuli valintojen eteen omistajan vaihtuessa.

"Vanhat tilat olivat aika huonokuntoiset eikä sijaintikaan ollut paras mahdollinen. Lähdimme hakemaan modernimpaa tilaa paremmalta paikalta", Seija Tarkiainen kertoo.

Omien tarpeiden mukaan

Vuoden etsinnän jälkeen valituksi tuli Aitio Business Park Vivaldi. Talon rakentaminen oli vasta alkamassa, kun vuokrasopimus tehtiin, joten koko kerroksen kattavaa pääkonttorin pohjaa voitiin muokata joustavasti yrityksen tarpeisiin sopivaksi.

Myös sijainti osoittautui heti parhaaksi mahdolliseksi. Tänne on helppo tulla kaikilla liikennevälineillä. Toimimme keskustan kupeessa, mutta sopivalla etäisyydellä pahimmista liikennesumpuista, Tarkiainen toteaa.

Sisustussuunnittelun lähtökohtana oli yrityskuvaan sopivasti elokuvateema. Aulassa sisääntulijat astuvat juhlavasti punaiselle matolle ja neuvottelutilat on sisustettu elokuvamaailman klassikoiden mukaan. Kukapa ei tunnistaisi mm. James Bondia, Kummisetää, Tähtien sotaa, Marilyniä, Chaplinia tai mustavalkoista Suomi-filmiä?

Enempää ei voi toivoa

Muutaman kuukauden kokemuksen perusteella finnkinolaiset ovat innoissaan. ”Jos avokonttoria vähän alussa jännitettiinkin, kaikki on sujunut hienosti. Tiimien välinen kommunikaatio on tiivistynyt, ja tarvittavia rauhoittumispaikkoja löytyy mm. hiljaisista huoneista.”

”Hulppeita näköaloja ei voi väsyä hämmästelemään. Edelleen ihmettelemme sitä, olemmeko todella Mannerheimintiellä puiden ja kattojen yläpuolella.”

Lisäbonusta tuovat yhteiset aula- ja ravintolapalvelut, kahdeksannen kerroksen vuokrattava juhlatila sekä Aitio Business Parkin tavoittelema BREEAM-ympäristösertifikaatti. ”Mitä muuta toimitiloilta voisi enää toivoa?”, Tarkiainen hymyilee.

Parasta Aitio Business Parkissa on kokonaisuus. Täällä kaikki tarpeet ja toiveet kohtaavat, Seija Tarkiainen sanoo.