Tyytyväistä yhden kerroksen väkeä

Ylimmän kerroksen aitiopaikalta näkee pitkälle. Valaisimilla ja valaistusratkaisuilla on Fagerhultin uusissa toimitiloissa ratkaiseva rooli. Täällä käy selväksi, että valosta on moneksi.

Valaisimia ja valaistusratkaisuja kehittävä ja valmistava Fagerhult muutti Pasilasta Helsingin Ruskeasuolle uusiin toimitiloihin heinäkuussa 2016.

”Entiset tilamme Länsi-Pasilassa edustivat omaa aikaansa ja olivat jo käyneet epäkäytännöllisiksi. Näyttelytilat sijaitsivat katutasossa, mutta muut toimitilat kolmannessa kerroksessa, mikä oli logistisesti haastavaa”, toimitusjohtaja Mika Laine kertoo.

”Tavoitteena oli löytää modernit tilat yhdestä tasosta. Myös business parkin palvelut kiinnostivat. Muuttohaluihin vaikutti sekin, että vuokrasopimuksemme oli Pasilassa päättymässä.”

Valaisin poikineen

Fagerhultin väki tutustui useaan vaihtoehtoon, jonka tuloksena valinta osui Aitio Business Parkin vasta valmistumassa olevaan Verdiin ja sen ylimpään kerrokseen. Vaakakupissa painoivat hyvä sijainti, erinomaiset liikenneyhteydet sekä hyvät parkkitilat.

”Halusimme nykyaikaistaa ilmeemme ja tehdä kunniaa valaistusratkaisuille. Yksi keskeisistä tekijöistä oli riittävä huonekorkeus, jotta valaisimemme mahtuisivat näyttelytilaan. Aition tilat tarjosivat riittävästi korkeutta sekä neliöitä”, Laine sanoo.

Fagerhultin tiloista löytyy nyt noin 300 erilaista valaisinta. Näyttelytiloissa esillä olevien valaisimien ohella myös jokaisen työpisteen valaisin on osa näyttelyä. Niin ikään koko rakennuksen led-tekniikkaan perustuvat valaisimet ovat Fagerhultin toimittamia.

Valolla on väliä

Näyttävät ja valoisat ylimmän kerroksen tilat tuntuvat Laineen mukaan tilavammilta edellisiin tiloihin verrattuna, vaikka neliöiden määrä putosi 1100 neliöstä 777 neliöön.

”Pohjaratkaisun toimivuus ja tilojen joustava muunneltavuus ovat tärkeitä tekijöitä. Luonnollisesti brändin kannalta tärkeää on myös tilojen näyttävyys ja edustavuus. Olemme raikkaisiin tiloihimme erittäin tyytyväisiä. Ne ovat juuri sen näköiset kuin toivoimme. Aula-, postitus- ja ravintolapalvelut sekä varastotilat tuovat lisäplussaa.”

Fagerhultin valaisimet edustavat innovatiivisuutta, energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä sekä toiminnallisuutta ja skandinaavista muotoiluperinnettä. Tuotekehitys perustuu tutkittuun tietoon.

”Työvireyden ja tunnelman kannalta merkittävää on esimerkiksi se, käytetäänkö lämmintä vai kylmää valoa. Teknologia mahdollista monia asioita, kuten sen, että valaistusta voidaan ohjata ja säätää päivän aikana tarpeen mukaan kännykällä”, Laine kuvailee.

Otto Ahtola
Otto Ahtola

Myyntipäällikkö, NCC Property Development