Viikkotiedote 12/2019

Työmaan kuulumiset

Tällä viikolla työmaalla on kaivettu monttua sekä vahvistettu museon letkutornin perustuksia. Vanhan letkutornin juureen on asennettu teräspalkki, joka on vedetty kallioankkureilla pitämään perustuksia aloillaan, kun vieressä kaivetaan laajennoksen kellarille paikkaa. Vanha seinä tuetaan neljällä peruskallioon ulottuvalla teräsporapaalulla sekä kahdeksalla kallioankkurilla kahdessa rivissä.

telineet-ja-monttu

Museon sisällä purkutyöt ovat jatkuneet kevytpuruilla, pintabetonilattioiden purulla sekä tikkurappauksen purulla. Ulkona sääsuojatelineet ovat pääosin pystyssä, tulevalla viikolla nostetaan paikoilleen telineristikot katoksi sekä pressutetaan telineiden katto ja seinät. Löytyipä sisältä myös vanha seinän sisään muurattu ovi! Muurareille on tainnut tulla aikanaan kiire, sillä oven lukossa oli vielä avain paikoillaan.

muurattu-ovi

Tulevalla viikolla sääsuojatelineet valmistuvat ja purkutyöt ulkona päästään aloittamaan. Tulevalla viikolla myös vanhan palokunnan siiven kellari purkautuu sekä loputkin museon ja kirjaston välillä olleesta pommisuojasta puretaan.