Työn iloa

Rapparit ovat osoittaneet pätevyytensä vanhan museon ulkoseinällä ja nyt he ovat päästetyt sisätiloihin vaativimpiin hommiin tekemään tilamuutosten aiheuttamia korjausrappauksia. Heiltä ei roisku pelkästään laastia, vaan loiskuu myös huumoria jota jokainen työmaa kaipaa. Ilo on katsella hymyssä suin ahertavaa ammattimiestä. Muidenkin ammattimiesten työskentelyä on ilo katsoa. Uudispuolella viileähkö ilmanala ja riittävä ilmanvaihto pitävät huolen virkeydestä ja eilenkin kuulin sieltä naurua.

Uudisosa kohoaa kohti korkeuksia ja alkaa osoittaa näyttävyyttään samalla kun kellarikerroksessa muurataan väliseiniä. Mitä korkeammalle mennään sitä tärkeämmäksi tulee putoamissuojaus ja riskinhallinta. Yhdessä toimien turvallisuuspuutteisiin on reagoitu heti, eikä ole tarvinnut vääntää peistä tai kääntää veistä haavassa, jolta näin vältyttiin.

Talvi jo vihjailee saapumisestaan ja siihen on varauduttu. Piha-alueiden siisteyteen ja varastointiin on kiinnitetty enemmän huomiota ennen lumen tuloa ja valaistusta on lisätty. Tapaturmista kuitenkin suurin osa liittyy nykyisin kulkuteihin ja kompastumisiin ja siisteys ja valaistus on paras ennaltaehkäisykeino. Ja onhan se hyvä, että myös pimeää pelkäävät pystyvät toimimaan työmaalla.

Jukka Laurio

Kirvesmies, NCC