Monitoimitilaa vaikka muille jakaa

Ensimmäisenä Fredriksbergin uuteen ja urbaaniin toimistotaloon muutti Wonderland Work. Trendikäs ihmemaa tarjoaa nyt moninaisia palveluja niin talossa toimiville yrittäjille kuin alueella liikkuville kaupunkilaisille.

Konepajankuja 1:ssä käy kuhina, kun Fredriksbergin toimistotalon sisääntulokerroksessa ja sen ravintolassa on puolenpäivän hetki hektisimmillään. Ihmisiä tulee ja menee: täällä lounastetaan, vietetään aikaa, kokoustetaan, kahvitellaan ja tehdään töitä.

Toimistotalon ensimmäisen ja toisen kerroksen 1500 neliön tiloista vastaava Wonderland Work tarjoaa niin coworking-tiloja, ravintola- ja catering-palveluita, neuvottelutiloja, aulapalveluja kuin erilaisia tapahtumia seminaareista häihin. Kaikki löytyy saman katon alta, joten ei ihme, että paikka vetää puoleensa.

Elämää tämän päivän työelämän tarpeisiin

Wonderland Work asettui Vallilan uuteen toimistotaloon ensimmäisenä toukokuussa 2018. Mr. AllAroundiksi itseään tituleeraava operatiivinen johtaja Pepe Risu vie kierrokselle.

Ensimmäisen kerroksen hermokeskuksen muodostaa toimistotalon respa, jossa ei kuitenkaan ole vastassa perinteistä aulahenkilökuntaa. Respa toimii ravintolan päätiskin yhteydessä ja kirjautuminen tapaamisiin tapahtuu modernisti tietotekniikan avulla.

Ensimmäisestä ja toisesta kerroksesta löytyy kokoustiloja, työhuoneita ja avokonttoritilaa, joita vuokrataan yrityksille. Jäsenyyden voi ostaa yhdeksi päiväksi tai pidemmäksi aikaa, joten vaihtoehdot tarjoavat ratkaisuja monenlaisiin toiveisiin ja tarpeisiin.

Monikäyttötilassa jäsenille on tarjolla erilaisia palveluita, kuten maanantaisia aamupaloja, perjantaisia afterworkseja, viikoittaisia joogatunteja, ohjelmallisia Woffle Wednesday -tilaisuuksia ja vuodenaikoihin liittyviä teematapahtumia.

”Konseptimme vastaa nykyajan työn tekemisen muutoksiin ja tarpeisiin”, Risu summaa.

Itäinen kantakaupunki vetää puoleensa

Wonderland Work on uudenlainen konsepti, joka sai alkunsa osakkaiden maailmalta ammennetuista megatrendeistä. Pepe Risu tuli mukaan kuvaan keväällä 2018.

”Ajattelimme perustajaporukan kanssa, että Vallilan Fredriksbergissä pitää olla nyt tai ei koskaan. Alue on ainutlaatuinen niin sijainnin, palvelujen kuin koko miljöön suhteen. Itäinen kantakaupunki vetää nyt puoleensa,” Risu korostaa.

Yritys sai uusissa toimitiloissaan lennokkaan alun. Tilat täyttyivät nopeasti ja lounasravintolan suosio sekä tapahtumien määrä jopa ylittivät odotukset.

”Kaikki tilat räätälöitiin toiveidemme mukaan ja niitä on jo päivitettykin matkan varrella muuttuneiden tarpeiden mukaan. NCC:n kanssa yhteistyö on toiminut aina poskettoman hyvin”, Risu kiittää.

Tarjolla tiloja, töitä ja kohtaamispaikkoja

Fredriksbergissa yhteisöllisyys poikii töitä ja luo me-henkeä.

”Konseptimme vastaa työelämän työelämän murrokseen. Tänä päivänä monelle yrittäjille riittää pöytä ja vahva internet-yhteys. Toisaalta konsepti tarjoaa yrittäjille kohtaamispaikkoja, jotka voivat johtaa uudenlaiseen yhteistyöhön”, Risu pohtii.

Trendikkäillä toimitiloilla on Risun mukaan merkittävä vaikutus yritysten brändiin ja imagoon. ”Olemme saaneet paljon positiivista palautetta kaikilta sidosryhmiltämme.”

Fredriksbergin toimitilojen kokemukset ovat niin innostavia, että Wonderland Work pyrkii laajentamaan konseptia lähitulevaisuudessa. Lähitulevaisuudessa Fredriksbergin nykyinen A-talo kasvaa B-, C- ja D -taloilla, joten mahdollisuuksia riittää vaikka mihin.