"Parasta oli inspiroituminen ja herättely erilaisiin näkökulmiin"

Kymmenennen juhlavuoden kunniaksi Hämeenlinnassa kauppakeskus Goodmanin avauksen yhteydessä järjestetty NCC:n kauppapaikkaseminaari oli jälleen täynnä painavaa asiaa kaupasta sekä tuttujen kaupan ihmisten kohtaamisia, hedelmällisiä keskusteluja sekä leppoisaa juhlamieltä.

Kauppapaikka 2014 -seminaari

Kaupan uudistava murros -teemaa käsiteltiin monesta mielenkiintoisesta näkökulmasta. Monille tilaisuudesta on tullut yksi syksyn ehdottomista tapahtumista ja joka kerta mukana on myös uusia kasvoja. Tällä kertaa Hämeenlinnan Raatihuoneelle oli kokoontunut 200 alan ammattilaista nauttimaan seminaariesityksistä, nauttimaan juhlahumusta sekä tapaamaan tuttuja.

Kun tilaisuuden isännät, NCC Property Developmentin kauppapaikkajohtaja Petri Anttalainen ja toimitusjohtaja Mika Soini olivat toivottaneet osallistujat tervetulleiksi ja avanneet tilaisuuden, oli lava valmiina muille innostaville, inspiroiville ja herättäville esityksille. Seminaariohjelman ensimmäinen puolisko sisälsikin asiantuntijapuheenvuoroja niin kaupan ammattilaisilta kuin alan vaikuttajilta toimialan ulkopuolelta.

Allerin toimitusjohtaja, mediavaikuttajana ja kirjailijanakin tunnettu Pauli Aalto-Setälä innosti osallistujia kertomalla yrityksensä innovatiivisista tuotteista ja tuoteaihioista. Menestyksen reseptin hän pyysi laittamaan muistiin, se kun on idea x innostus x toteutus. Hän kannusti kuulijoita kokeilemaan kaikkea, hulluakin ja muistamaan, että kaiken, paitsi luovuuden voi digitalisoida.

Kauppatieteen tohtori Pekka Puustinen mukaan kaupan tulevaisuus on palvelussa ja monikanavaisuus on suuri mahdollisuus. Kyse on siitä, kuka pystyy vaikuttamaan tehokkaimmin siihen, miten ihmiset käyttävät tulevaisuudessa vapaa-aikansa ja missä heidät saadaan parhaiten viihtymään. Pekka Puustinen on yksi Suomen tunnetuimmista akateemisen tutkimuksen ja käytännön liike-elämän yhdistävistä business-ajattelijoista ja hän on vuonna 2015 lähdössä vierailevaksi professoriksi Sveitsiin St. Gallenin yliopistoon.

Olemme usein todenneet, että nuoria kannattaa kuunnella. Niinpä tässäkin seminaarissa annoimme nuorille puheenvuoron. Haastattelimme nuoria kuluttajia, joille kännykkä on enemmän kuin elämä.

Seminaarin paneelikeskusteluun osallistuivat Solita Oy:n konsultti Arhi Kivilahti, Kauppahalli24.fi:n yrittäjä Veijo Heinonen sekä Tampereen yliopiston KTT Pekka Puustinen. Seminaarin juontajan Petri Anttalaisen lisäksi panelisteja ja yleisöä oli haastamassa Tuomo Kuosa AlternativeFuturesista. Paneelikeskustelun alustuspuheenvuorot käyttivät Arhi Kivilahti ja Veijo Heinonen.

NCC:n kauppapaikkahankkeet esittelyssä

Tauon jälkeen katsottiin NCC:n ajankohtaisen kauppakeskushankkeiden esittelyvideoita sekä kuultiin ajankohtaiset kuulumiset kustakin hankkeesta hankkeiden vastuuhenkilöiden ja yhteistyökumppanien kertomina.

Iso Omena kasvaa entistä mehukkaammaksi

Kauppakeskus Ison Omenan laajennus ja Matinkylän Metrokeskus ovat rakenteilla ja valmista on vuonna 2016. Hankkeen myötä Espoon Matinkylästä muotoutuu entistä voimakkaammin eteläisen Espoon vahva aluekeskus. NCC toteuttaa laajennushanketta yhteistyössä Cityconin kanssa.

Kivistön kaupunkikeskus - uusinta uutta joka päivä

Kivistöön on kehitteillä yksi pääkaupunkiseudun vetovoimaisimmista liike- ja palvelukeskuksista, johon tulee 1. vaiheessa noin 60 000 neliötä kauppaa, yksityisiä ja julkisia palveluita sekä elämyksiä. Keskus rakentuu uuden Kehäradan vilkkaimman juna-aseman ja modernin bussiterminaalin ympärille. NCC kehittää hanketta yhteistyössä Skanskan kanssa.

Kauppakeskus Goodman - avauksen kynnyksellä

Kauppakeskus Goodman valmistautui avaukseen, joka oli seuraavana päivänä 30.10.2014. Goodmanin sijainti moottoritien päällä ja kivenheiton päässä Hämeenlinnan torilta tekevät siitä ainutlaatuisen kohtaamispaikan, jota on mahdotonta ohittaa. Seminaariväki pääsi tutustumaan Goodmaniin päivään ennen avausta järjestetyssä VIP-kutsuvierastilaisuudessa seminaarin päätteeksi.

- Kymmenen kertaa järjestetty seminaarimme on sisältänyt vuosien varrella lukuisia puheenvuoroja ja saanut aikaan hyviä keskusteluja, herättänyt kysymyksiä ja naurattanutkin. Tavoitteenamme on ollut tarjota uusia ja raikkaita ajatuksia ja tietenkin tavata kaikkia alan ihmisiä samalla kertaa. Tänä vuonna erään osallistujan mielestä parasta seminaarissa oli inspiroituminen ja herättely erilaisiin näkökulmiin. Tällä fiiliksellä on hyvä jatkaa ensi vuoteen, toteaa Petri Anttalainen.