Kaareutuvat kaiteet pieneenkin tilaan

Profiilibetoni-kaide soveltuu moniin eri käyttötarkoituksiin, kuten melu- ja törmäyskaiteeksi. Yhtenäisenä rakenteena se on tiivis ja Suomen olosuhteissa kestävä kaideratkaisu.

Profiilibetoni-kaide toimii erinomaisesti melukaiteena. Se katkaisee tehokkaasti renkaiden äänet ja ohjaa äänen ylöspäin. Se sopii erityisesti paikkoihin, joissa ei ole tilaa maavalleille. Se voidaan valaa myös moottoritien ajoratojen tai pyörä- ja autotien väliseksi keskikaiteeksi silloin, kun väylälle ei mahdu viherkaistaa. Parhaimmin Profiilibetonin ominaisuudet tulevat esiin tieosuuksilla, joissa on runsaasti mutkia ja kaarteita. Elementtirakenteista on mahdoton tehdä saumattomasti kaareutuvaa, yhtenäistä pintaa.

Suoraan käyttökohteeseen valettavan Profiilibetoni-kaiteen korkeus voi olla 0,5–1,7 metriä. Kaiteet täyttävät InfraRYL:n vaatimukset. Käytettävät muotit ovat patentoituja ja EU-hyväksyttyjä. Pohjan muoto ei vaikuta lopputulokseen, vaan kaiteesta tulee aina tasakorkuinen. Profiilibetoni voidaan valaa epätasaisellekin pohjalle linjalangan avulla. Liukuvalamalla valmista kaidetta syntyy nopeasti, jopa 300 metriä päivässä.

Liukuvalumenetelmällä voidaan valmistaa myös kaapelikoteloita, kouruja, perustuksia korkeammille meluaidoille tai jalkakäytäviä tunneleihin. Sillalla kaide voidaan raudoittaa ja valaa kantavaksi kaidepalkiksi. Kaiteeseen on mahdollista valaa korottavien melusuojien tai kaiteiden kiinnitysura sekä valaisinpylväiden jalustat ja kaapelikourut. Myös kaiteen sisään on mahdollista tehdä putkitukset kaapeleita varten.

Tarjouspyyntö

Betonituote, josta olet kiinnostunut

Yhteystietosi

JuhaHirvonen_NCC
Hirvonen Juha

Aluepäällikkö, Profiilibetoni, NCC Infrastructure