Profiilibetoni – kaiteet ja reunakivet

NCC:n paikan päällä yhtenäisenä liukuvaluna toteutettavilla Profiilibetoni-reunakivillä ja -kaiteilla on monia etuja perinteisiin rakenteisiin verrattuna.

Valmista nopeasti ja joustavasti

NCC:n Profiilibetoni-tuotteet tehdään liukuvalumenetelmällä. Siinä betoninen reunakivi tai kaide valetaan suoraan kohteeseen pintaa seurailevalla muotilla. Lopputulokseksi saadaan siisti, kohteen muotoja saumattomasti myötäilevä linja, kun vaihtoehtoinen elementtirakenne hammastaa kaarteissa ja korkeusprofiilin muuttuessa. Liukuvalun etuna on myös parempi mukautuvuus pohjan epätasaisuuksiin.

Asennuspaikalla tehtävä Profiilibetoni ei vaadi esityöstöä, kuten perustusten kaivamista tai pitkiä materiaalin kuljetuksia, jolloin kustannuksia ja ympäristövaikutuksia syntyy vähemmän. Valukoneella työ sujuu nopeasti, ja häiriöt muulle liikenteelle jäävät vähäisiksi. Profiilibetoniin on kiinnitettävissä lisärakenteita, kuten heijastimia, valoja ja korottavia elementtejä. Lisäksi sillä voidaan valaa kouruja, jalkakäytäviä ja perustuksia.

Profiilibetoni-tuotteiden valmistuksessa noudatamme InfraRYL:n infrarakentamisen yleisiä laatuvaatimuksia. Haluamme tarjota asiakkaillemme tuotteita, jotka ovat standardoitua laatua.

Kestävä ja pitkäikäinen valinta

NCC:n Profiilibetoni-tuotteissa käytetään korkealaatuista kuitubetonia, joka kestää hyvin kulutusta sekä suolan ja lämpötilavaihteluiden aiheuttamaa rasitusta. Valun yhteydessä asennetaan raudoitus, mikä lisää tuotteiden kestävyyttä. Lisäksi Profiilibetoni-reunakivet ankkuroidaan alustaan harjaterästapeilla, jolloin ne kestävät sivusuuntaista rasitusta – esimerkiksi talvikunnossapitoa – huomattavasti liimattuja tai upotettuja elementtiratkaisuja paremmin. Huolto- ja korjauskustannukset jäävät siten pienemmiksi. Liukuvalutekniikan etu on myös, että sillä voidaan kunnostaa vanhat huonokuntoiset tai liian matalat reunakivet ja kaiteet ilman, että vanhaa rakennetta täytyy ensin poistaa.

Kustannustehokkaasti vanhan päälle

Vanhojen kivien ja kaiteiden päällystäminen ja korottaminen Profiilibetonilla säästää kustannuksia, koska tällöin vältytään vanhan rakenteen poistamiselta, uuden asentamiselta ja uudelleen asfaltoinnilta. Uusi reunakivi tai kaide valetaan vanhan rakenteen päälle muotilla, joka seuraa sekä kiven että ajoradan pintaa. Myös vanha teräskaide voidaan jättää uuden rakenteen sisään. Valu tapahtuu vain vähän vanhaa rakennetta ulommaksi, joten ajoradan leveydessä ei juuri tapahdu muutoksia. Uusi reunakivi tai kaide on halutun korkuinen, eivätkä vanhan rakenteen epätasaisuudet vaikuta lopputulokseen.

Tarjouspyyntö

Betonituote, josta olet kiinnostunut

Yhteystietosi

Lue lisää esitteestämme

JuhaHirvonen_NCC
Hirvonen Juha

Aluepäällikkö, Profiilibetoni, NCC Infrastructure