Onko tavoitteenasi pienentää CO2-päästöjä?

Me haluamme pienentää oman alamme hiilijalanjälkeä. Kanssamme voit saavuttaa omat tavoitteesi nopeammin ja vähentää ilmastovaikutuksia. NCC Green Asphalt on tapamme toimia kestävän kehityksen mukaisesti.

Me NCC:llä pyrimme jatkuvasti kehittämään, parantamaan ja optimoimaan asfaltin tuotantoa kolmella tärkeällä alueella, jotka vähentävät kasvihuonekaasuja radikaalisti. Kutsumme toimintatapaamme NCC Green Asphaltiksi.

Parempaa energiatehokkuutta vaahdotuksella

Matalalämpöasfaltti saattaa olla sinulle tuttu tuote (Warm Mix Asphalt WMA).
Olemme kehittäneet oman tavan vähentää energiaa asfaltin tuotannossa. Patentoitu vaahdotustekniikka antaa meille mahdollisuuden tuottaa asfalttia alhaisemmassa lämpötilassa, mikä mahdollistaa pienemmän energiankulutuksen.

Raaka-aineiden säästämistä kierrättämällä

NCC Green Asphalt näyttää tietä kierrätysasfaltin hyödyntämisessä (RAP) asfaltin tuotannossa. Olemme yli kymmenen vuoden ajan kehittäneet kierrätystä systemaattisesti ja lisänneet RAPin käyttöä silloin kun se on ollut sallittua. Voimme kokemuksesta todeta, että kierrätys sopii myös matalalämpö- ja vaahdotusmenetelmään. Asfaltin kierrätyksen lisäksi pystymme hyödyntämään valmistuksessamme kierrätettyä kiviainesta ja betonia. Asfaltin kierrätettävyyttä ei silti haluta hankaloittaa, sillä vanha asfaltti kannattaa hyödyntää uudelleen asfaltissa.

Haemme sopivaa bioenergiaa

Tulemme käyttämään tulevaisuudessa Suomessa hyväksyttyä ja arvostettua, täällä sopivaa bioenergiaa asfaltin valmistukseen, mikä tulee myös minimoimaan hiilijalanjäljen asfaltin tuotannossa. Ruotsissa päätös on jo tehty vuosia sitten ja siellä NCC edelläkävijänä käyttää tuotannossaan pääasiassa Ruotsissa päästöttömäksi luokiteltua puupellettiä. Suomessakin olemme jo vuosia käyttäneet vihreää sähköä kaikissa sähkösopimuksissamme.

NCC Green Asphalt on yksi NCC:n kestävien ratkaisujen tarjonnasta. 
Pidä huolta ympäristöstä, tutustu myös muihin Smart Choices -ratkaisuihin!

Lue lisää blogista!

Väänänen Sara

Laatu- ja ympäristöpäällikkö, Asfaltti, NCC Industry

Lukkarinen Juuso

Aluejohtaja, Asfaltti Espoo, NCC Industry

Katso, miten asfalttitehdas toimii

Tutustu NCC Green Asphaltiin!

Suomessa halutaan tehdä toimivaa infrastruktuuria, mutta samalla vähentää hiilidioksidipäästöjä. Katso videolta, millainen vastaus NCC:llä on tähän. Pyrimme vähentämään teollisuuden ympäristövaikutuksia ja kehittämään kestäviä, kustannustehokkaita tapoja tulevaisuutta ajatellen. Näe itse, miten NCC Green Asphalt -menetelmässä asfalttia valmistetaan normaalia alemmissa lämpötiloissa ja saadaan näin suuria ympäristösäästöjä.