Talotekniikkaurakat ovat loppusuoralla

NCC:n johdolla kokoontuvassa toiminnanvarmistuspalavereissa varmistetaan järjestelmien toiminta ja että testaukset tehdään ajallaan.

Työt ulkona julkisivuilla ja piha-alueella jatkuvat. Purettuja rakennustelineitä kuljetetaan pois työmaalta, ja A-talon uudet julkisivuvarjostimet on tuotu työmaalle odottamaan asennusta. Mobiilinostimella nostettiin tiistaina viimeiset tavarat pois vesikatoilta.


Sisällä tehdään itselleluovutuksia ja valvojakierroksia sekä korjataan kierroksilla havaittuja puutteita.

Ulospäin näkyy, että Ratamestarinkatu 9:ssä tehdään mittavaa julkisivuremonttia, mutta korjaushanke sisältää myös kiinteistön talotekniikan päivittämisen tämän päivän vaatimuksiin.

Molempien rakennusten katoille on rakennettu isot konehuoneet ilmanvaihtokoneille ja -laitteille. Talotekniikkatöihin sisältyvät myös sähkö-, rakennusautomaatio- sekä putkityöt. Urakoitsijat varmistavat järjestelmien toiminnan ja tämän jälkeen rakennuttaja pitää toimintakokeet.

Vuoden alusta alkaen on NCC:n talotekniikka-asiantuntijan johdolla kokoonnuttu toiminnanvarmistuspalaveriin, jossa seurataan, että kaikki talotekniikkajärjestelmät on testattu aikataulun mukaan ja että ne toimivat suunnitellusti.

Hankinnat rytmittävät hankkeen etenemistä
Hankintahenkilöiden ammattitaito on yksi merkittävä tekijä hankkeen onnistumisessa. Aikaisempi kokemus ja asiantunteva neuvottelutaito ovat avainasemassa, kun oikeaa tekijää haetaan.

KOy Ratamestarinkatu 9:n organisaatiossa on kaksi hankkijaa. He ovat seuloneet tarjouskilpailuun potentiaaliset urakoitsijat yhdessä vastaavan työnjohtajan ja työmaainsinöörin kanssa ja laatineet kattavat tarjouspyynnöt, jotta tarjouksia on pystytty vertaamaan tasapuolisesti. Hankkijat ovat olleet mukana myös urakkaneuvotteluissa, mutta rakentamisprosessin aikana he pysyttelevät lähinnä taustalla.

Talotekniikkatöiden hankinnoista on vastannut Henri. Koneiden ja laitteiden toimitusajat ovat pidentyneet, joten hankintatilaukset täytyi tehdä hyvissä ajoin.
- Korjauskohteet ovat kaikki omanlaisiaan, mutta mitään suurempaa ongelmaa ei tässä hankkeessa ollut, Henri toteaa. – Veimme urakkaneuvottelut tehokkaasti läpi melko lyhyessä ajassa ja siten saimme hankinnat liikkeelle riittävän ajoissa.

Muut rakennusurakkaan liittyvät hankinnat ovat Anssin käsialaa. Hän on tehnyt hankintainsinöörin töitä jo usean vuoden ajan.
- Tässä hankkeessa meillä on koossa vanha tuttu työmaaporukka, jonka kanssa vuorovaikutus sujuu mutkattomasti. Vuosien myötä myös monet urakoitsijat ovat tulleet tutuiksi, Anssi kertoo. - Tämä on minulle ensimmäinen iso julkisivujen peruskorjaustyömaa ja siten myös hankintojen kannalta iso ponnistus, kun kartoitimme tehtävään sopivat purku- ja julkisivu-urakoitsijat.