Kurottajalla ja nostimilla käyttöä

Julkisivutöissä tarvitaan turvallisia nostimia.

Rakennustelineitä puretaan sisäpihan puolella. Julkisivutöitä tehdään saksinostimilla ja korillisella kurottajalla, joka saatiin työmaalle tällä viikolla. Työskentely ”yläilmoissa” edellyttää valjaiden käyttöä, ja työskentelyalue rajataan turvallisuuden varmistamiseksi.


B-talossa poistetaan rakennustöiden ajaksi asennettuja suojauksia ja tilojen loppusiivous on käynnissä. Osa suojauksessa käytetyistä materiaaleista saadaan uusiokäyttöön NCC:n muille työmaille.

Pitkän istutusaltaan tukimuurien muuraustyöt ovat hyvässä vauhdissa ja katoksena ollut sääsuoja puretaan pois alkavalla viikolla.

Talotekniikan valvojakierroksia tehdään suunnitellun aikataulun mukaan. B-talossa on parhaillaan käynnissä IV-koneiden mittaus- ja säätötyöt. A-talossa puolestaan aloitetaan alkavalla viikolla rakennusautomaation toimintakokeet.

Valvojilla on tärkeä rooli hankkeessa

Pasi Hannula (kuva oikealla) on tuttu näky Ratamestarinkadun työmaalla. Hän on Sitowisen palveluksessa ja toimii tämän työmaan rakennustöiden valvojana ja turvallisuuskoordinaattorina. Pasilla on vankka rakennusalan kokemus; työ- ja opiskeluvuosia alalta on kertynyt tähän mennessä 44 vuotta.

Hannulalla on valvonnassa viisi eri työmaata: kolme uudiskohdetta ja kaksi korjausrakennusurakkaa, joista Ratamestarinkatu on toinen.
- Kyllä tässä töitä saa tehdä, mutta hyvin on aika riittänyt. Minulla on käytössä viikoittainen ajanhallintalaatikko, jossa priorisoin tehtävät tärkeysjärjestykseen, Pasi kertoo.

Ratamestarinkadun työmaa ja sen rakentajaporukka on tullut Pasille tutuksi kuluneen vuoden aikana. Keskusteluyhteys on ollut avointa ja rakentavaa ja aina on löytynyt yhteinen sävel.
- Minusta on hienoa, että tällä työmaalla on satsattu erityisesti laatuajatteluun. Myös haastavat logistiikka-asiat on osattu hoitaa hyvin, Pasi toteaa.

Valvojan työn vastapainoksi Pasi hakee rentoutta metsästä, monipuolisesta liikunnasta sekä kokkausharrastuksesta.