Vuosi sitten aloitettiin

KOy Ratamestarinkatu 9:n korjaushanke on ollut käynnissä nyt vuoden. Jäljellä on vielä nelisen kuukautta, mutta loppusuoralla jo ollaan.

Sisäpihan julkisivuilla ovat rakennustelineet vielä paikoillaan, mutta iso osa kiinteistön ympärillä olleista telineistä on purettu. Radanrakentajantien puoleisella julkisivupinnalla näkyvät nyt kuitusementtiset cembrit-rakennuslevyt, ja Ratamestarinkadun puolella B-talon julkisivu on saanut pintaansa kauniin valkoiset ulma-levyt.

Piha-alueella tehdään kaiteita, pellitetään sokkeleita ja muurataan istutusaltaan tukimuureja. Kattoikkunoihin tehdään pellityksiä, minkä jälkeen ikkunat suojataan vanerilla. Etupihalla on aloitettu torninosturin perustuksen purku.

B-talon sisällä on tehty muun muassa lasisten väliseinien asennuksia, listoituksia ja wc-kalustusta. Myös alakattojen sulkeminen ja pölyttömyyssiivous jatkuu ja itselleluovutukset etenevät suunnitellusti. B-talon konehuoneessa on aloitettu loppusiivous.
B-talon ylemmissä kerroksissa pölyttömyyssiivous on jo tehty ja suojauksia poistetaan. Alkavalla viikolla B-talossa testataan IV-koneiden toimivuus.

A-talon ylemmissä kerroksissa suljetaan alakattoja, asennetaan ikkunapenkkejä ja aloitellaan itselleluovutuksia. A-talon konehuoneessa ovat käynnissä putkien eristykset sekä sähkökaapeloinnit ja -kytkennät.

Autohallissa asennetaan palokatkoja ja käynnistellään pölyttömäksi siivousta. Maalarit työskentelevät kiinteistön pohjakerroksissa ja tiloja siivotaan myös pölyttömiksi.