Viikkotiedote 39/2019

Jakomäen sydän - Työmaan viikkotiedote 27.9.2019

Työmaan kuulumiset

C-lohkon ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa on käynnissä pintabetonilattioiden lämmöneristelevyjen sekä lattialämmitysputkien asennukset ja raudoitustyöt.

1

2Gyproc-väliseinien rakentaminen päästiin aloittamaan ja sisääntuloportaalin betoniseinän yläosaa laudoitetaan ja raudoitetaan vielä. Myös LVV- ja sähköurakoitsija pääsivät  aloittamaan työnsä lohkon ensimmäisessä kerroksessa.

IV-konehuoneessa on viime viikkoiseen tapaan vielä käynnissä P1-puhtausluokan vaatimien rakenteiden tekeminen ja siivous. IV-urakoitsija tekee myös töitään konehuoneessa. Näitä töitä jatketaan eteenpäin myös A-lohkolla.

Ensi viikon maanantaina on tarkoitus aloittaa maalausurakka pölynsidontamaalauksella.

5

A-lohkolla tehdään vielä pintabetonilattioita.

3

5

B-lohkolla on käynnissä väliseinämuuraukset ensimmäisessä kerroksessa ja sprinkleriurakoitsija jatkaa myös vielä töitään.

6

Ulkoikkunat on tällä lohkolla pääosin saatu asennettua ja vesikatolla aloitellaan vedeneristystöitä.

3

4

D-lohkon paikallavaluseinät on saatu valettua ja ensimmäisen kerroksen T/B-väliseinäelementit asennettua - parhaillaan kerrokseen asennetaankin ontelolaattoja. Jo olemassa olevan rakennuksen julkisivun seinäelementtien purkutyöt jatkuvat.

7Länsipihan alueella tehdään vielä viime viikkoiseen tapaan viemäröintiä ja sähköistystä. Seuraavaksi maarakennustöitä aloitellaan pohjoispihan puolella. Väestönsuojan rakennustöissä edetään maanvastaisen alapohjan lämmöneristys- ja raudoitustöillä. Saneerauspuolella puretaan parhaillaan muurattuja väliseiniä.

Vahingontekoa työmaalla

Hienosti edenneiden rakennustöiden harmiksi työmaamme on myös saanut viime aikoina osakseen varsin ikävää ja selkeästi tahallista ilkivaltaa. Haluaisimmekin muistuttaa, että työmaa on ympäri vuorokauden tarkkaan valvottu alue, jonne on ulkopuolisilta pääsy kielletty. Luvaton liikkuminen työmaalla ilman asianmukaisia suojavarusteita luo aina todellisia vaaratilanteita ja sen kautta myös haittaa yhteiselle omaisuudelle. Vahingoilla ja niiden korjaamisella voi pahimmassa tapauksessa olla kaus kantoiset vaikutukset kaikille osapuolille. Ilkivallantekoa ei näin ollen jätetä koskaan selvittämättä.