Viikkotiedote 36/2019

Jakomäen sydän - Työmaan viikkotiedote 6.9.2019

Työmaan kuulumiset

Tämän viikon keskiviikkona 4.9. työmaalla vietettiin NCC:n työturvallisuuteen keskittyvää Awareness Dayta. Tänä vuonna keskityttiin pohtimaan erityisesti sitä, miten asenteet ja arvomme vaikuttavat päivittäiseen työturvallisuuteen.

1

Työt seisautettiin keskiviikkona klo 9:00 ja kaikki työntekijät kokoontuivat yhteen keskustelemaan turvallisesta työskentelystä. Yhdessä mietittiin toimenpiteitä, joilla voitaisiin parantaa esimerkiksi kaiteiden, erilaisten telineiden sekä aukkosuojien turvallisuutta.

Yhdestä asiasta kaikki olivat samaa mieltä: työturvallisuuden eteen täytyy tehdä päivittäin tinkimättömästi töitä ja yleinen asenteemme turvallisuutta kohtaan on tärkein lähtökohtamme työmaan päivittäiseen toimintaan.

Työmaalla eri vaiheet ovat edenneet kuluneella viikolla seuraavasti:

4Sisääntuloportaalin laudoitus käynnissä.

C-lohkolla osa ensimmäisen kerroksen pintabetonilattioista on valettu ja toisessa kerroksessa valua valmistellaaan. Ilmanvaihtokonehuoneen osalta on asennettu ilmastointikammioiden teräsrunkoja.

5

A-lohkolla on jatkettu sprinkleri- ja viemäriurakkaan liittyviä töitä. Ilmanvaihtokonehuoneen ilmastointikammioissa on käynnissä rakennustekniset työt ja konehuoneen yläpuolelle tulevan sääsuojan asennus on aloitettu. Toisen kerroksen väliseinämuuraukset saadaan valmiiksi tällä viikolla.

6Suojakaiteet asennettiin onnistuneesti.

B-lohkolla toisen kerroksen ontelolaatat on asennettu ja holvin raudoitustyöt ovat parhaillaan käynnissä.

2

D-lohkolla paikallavaluanturat on valettu ja alapohjapalkit pääosin asennettu. Lohkon anturoiden ympärystäytöt ovat myös lähes valmiit. Seuraavaksi siirrytään asentamaan alapohjan ontelolaattoja.

3

Maarakennustyöt ovat edenneet eteläpihalla viivytysputkikentän tekoon. Väestönsuojalla ollaan myös tekemässä anturapohjia.