NCC:n toimintaohjeet Suomessa koronaviruksen osalta

Tälle sivulle on koottu NCC:n ohjeistus koronaviruksen leviämisen hallitsemiseksi. NCC seuraa ja noudattaa paikallisten viranomaisten koronavirukseen liittyviä ohjeita ja ohjeistaa työntekijöitä noudattamaan niitä. Tavoitteemme on pitää liiketoimintamme niin normaalina kuin mahdollista viranomaisten suositusten ja määräysten ehdoilla.

Käsihygienia

 • Käsihygieniasta huolehditaan ennen kaikkea pesemällä kädet huolellisesti vedellä ja saippualla ja kuivaamalla kädet kertakäyttöpaperiin.
 • Jos vettä ei ole saatavilla suositellaan käsidesin käyttöä.
 • Lue THL:n käsienpesuohje.

Maskien käyttösuositus on päättynyt

Yleinen maskisuositus on yhteiskunnassa päättynyt, ja myös NCC:llä päätetään korona-ajan maskien käyttösuositus toimistoilla ja työmailla.

Maskeja tulee edelleen olla työpaikoilla saatavilla niille, jotka niitä itse haluavat käyttää. Lisäksi suosittelemme maskin käyttöä niille, jotka hakeutuvat koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin sekä niille, jotka tietävät altistuneensa koronavirukselle.

Maskeja käytetään harkinnan mukaisesti edelleen niissä tilanteissa, kun se riskinarvion kautta on tarpeelliseksi havaittu.

Muistetaan, että oireisena ei altisteta muita eikä tulla töihin.

Koronarokotukset

NCC suosittelee koronarokotteen ottamista. Koronarokotus haetaan oman kotikunnan rokotuspisteestä. Varaa aika työajan ulkopuolelle, mikäli mahdollista. Jos koronarokotusaikaa ei ole tarjolla työajan ulkopuolella, voi rokotukseen mennä työajalla, kunhan sovit siitä työnantajan kanssa.

Rokotusaika matkoineen on palkallista työaikaa, lähtökohtaisesti max. 4 h ajalta. Matkakuluja ei kuitenkaan korvata.

Suomessa työskentelevät muiden maiden kansalaiset

Suomessa työskentelevillä henkilöillä on mahdollisuus saada koronarokotus. Lisätietoa löytyy Kuntainfo: covid-19-rokotuksia suositellaan henkilöille, joilla ei ole kotikuntaa Suomessa - Sosiaali- ja terveysministeriö (stm.fi).  Uudenmaan alueella ajan voi varata osoitteesta https://www.koronarokotusaika.fi/ tai sitten asuin/työskentelypaikkakunnan koronarokotusajanvarauksesta soittamalla.

Tarkempaa tietoa koronarokotuksista pääkaupunkiseudulla löydät RT:n tiedotteesta. (26.8.2021)

Koronatestit

NCC:n henkilöstön tulee ensisijaisesti hakeutua Covid-19 testiin oman kunnan testauksen kautta. Täytä omaolo.fi-palvelussa oirekysely ja hakeudu sitä kautta testiin. Näin saat myös karanteeniin ym. järjestelyihin liittyvät ohjaukset ja dokumentit suoraan kunnan tartuntatautiyksiköstä.

Kiireellisissä tilanteissa tai jos oman kunnan testaus on kuormittunut, saat edelleen käyttää Mehiläisen digiklinikan kautta saatavaa Covid-19 testausta.

Tilaisuuksien ja kokousten järjestäminen

Kokouksia, koulutustilaisuuksia tai muita vastaavia tapahtumia voidaan järjestää huomioiden yleinen viranomaisten antama ohjeistus.

Ennen tilaisuutta arvioidaan tilaisuuden tarpeellisuus sekä kriittisyys liiketoiminnan kannalta

 • Edellyttääkö tilaisuus aidosti henkilökohtaista kontaktointia vai voisiko sen hoitaa Teamsissa käyttäen videota?

HUOM! NCC-talon vieraat vastaanotetaan vain 1.-kerroksen kokoustiloissa.

Seuraavat asiat on hyvä muistaa ja huolehtia kuntoon:

 • Ei tulla oireisena töihin, vaan ollaan kotona ja käydään tarvittaessa koronatesteissä, mikäli oireet niin edellyttävät.
 • Hygieniaohjeet ovat edelleen voimassa: huolehditaan, että käsidesiä on saatavilla käsien pesupisteen lisäksi.
 • Kokoustilassa tulee olla mahdollista pitää turvavälit ja osallistujilla on käytössä maskit.
 • Työmailla noudatetaan edelleen opittuja hyviä käytäntöjä sosiaalitilojen käytöstä, työn porrastamisesta / aikatauluttamisesta.
 • Tehdään riskinarvio tilaisuuksien järjestämisestä: Henkilöitä, joilla on rokotussuoja, suositellaan tulemaan paikan päälle ja henkilöitä, joilla on vielä vajaa rokotussuoja, osallistumaan etänä, mikäli tämä on mahdollista järjestää.
 • Rokotustodistuksia emme tarkista, mutta voimme kuitenkin suosittaa / edellyttää, että rokotussuoja on olemassa henkilöillä, jotka osallistuvat NCC:n järjestämiin tilaisuuksiin, kuten pikkujouluihin ja joukkuepäiviin. Rokottamattomille järjestetään etäosallistumismahdollisuus tilaisuuksiin, kun mahdollista.
 • Tilaisuudet järjestetään mahdollisuuksien mukaan hybridimallilla tai kunkin kunnan antamien ohjeiden ja rajoitusten mukaisesti.