NCC vuokraa MTV:lle uudet pääkonttoritilat Vallilan Fredriksbergistä – rakennustyöt käynnistyvät syksyllä

NCC on solminut vuokrasopimuksen MTV:n kanssa. Helsingin Vallilassa Konepajan alueella sijaitseva Fredriksbergin D-talo valmistuu kesällä 2022. MTV:n pääkonttori muuttaa uusiin tiloihin loppuvuodesta 2022.

- Olemme innoissamme, että MTV valitsi uuden pääkonttorinsa sijainniksi yhden Helsingin trendikkäimmistä sekä kehittyvimmistä kaupunkialueista. MTV:n kaltainen toimija tuo alueelle mukanaan lisää uutta elämää ja luovaa kaupunkikulttuuria. Fredriksbergin kestävää kehitystä edistävät modernit toimitilat toimivat elävänä ja avoimena kaupunkitilana myös muille kuin siellä työskenteleville. MTV:n tilatarve on vaativa ja moniulotteinen, tilat onkin kehitetty tarkasti asiakasta kuunnellen, NCC:n yksikön johtaja Yirui Jiang sanoo.  

MTV:n mediaperheen mukana uuteen Pöllölaaksoon muuttaa yli 300 media-alan asiantuntijaa kumppaneineen.

- Vallillaan on syntymässä uudenlainen kaupunkikeskittymä ja on mahtavaa, että MTV tulee olemaan sen ytimessä, lähellä ihmisiä. Meille on tärkeää, että henkilöstön ja kumppaneiden monipuoliset tarpeet huomioidaan jo rakennusvaiheessa ja että ympäristönäkökulmat mietitään huolella. Lähdemme innolla rakentamaan yhdessä Pöllölaakson uutta kotia – siitä tulee ikoninen kohtaamispaikka: viihteen, elämysten ja uutisten koti, kertoo MTV:n toimitusjohtaja Johannes Leppänen.

NCC:n kehittämän Fredriksbergin viimeisen vaiheen eli D-talon rakentaminen alkaa syyskuussa ja sen arvioidaan valmistuvan kesällä 2022. MTV vuokraa 8 600 m2 tiloista noin 70 %.

- Fredriksberg on suunniteltu sekä moderniksi työympäristöksi että kohtaamispaikaksi Helsingin asukkaille ja vierailijoille. Lounasravintola Alice Italian ja juuri avatun näköalaravintola Loi Loi Rooftop Restaurant ja Distilleryn lisäksi myös D-taloon on tulossa ravintolapalveluita täydentämään alueen tarjontaa, NCC:n projektipäällikkö Miro Pojanluoma kertoo.

Fredriksberg toteutetaan BREEAM-ympäristöjärjestelmän mukaisesti, tavoitteena Excellent-taso. Sijainti kannustaa julkisten kulkuvälineiden käyttöön ja työmatkapyöräilyyn. Taloista löytyy mm. aurinkopaneeleja ja rakentamisessa on huomioitu energiankulutus, jätteiden lajittelu, kiertotalouden edistäminen sekä luonnon biodiversiteetti.

Fredriksberg lukuina
Fredriksbergin neljästä toisiinsa kytketystä punatiilisestä toimistotalosta muodostuvaa kokonaisuutta on rakennettu vaiheittain:
A-talo: 9 000 m2, käyttöönotto 5/2018
B- ja C-talot: 11 000 m2, käyttöönotto 6/2020
D-talo: 8 600 m2, käyttöönotto arviolta kesällä 2022 

Lisätietoja: 
Petri Bergström, maajohtaja, NCC Property Development, puh. 050 331 4602, petri.bergstrom@ncc.fi   

Yirui Jiang, yksikön johtaja, NCC Property Development, puh. 050 492 3018, yirui.jiang@ncc.fi

Satu Holm-Jumppanen, mediasuhteet, NCC, puh. 050 305 4718, satu.holm-jumppanen@ncc.fi       

Haastattelupyynnöt MTV:

Tea Siikonen, viestintäpäällikkö, MTV Oy, puh. 040 539 5498, tea.siikonen@mtv.fi  

www.fredriksberg.fi

NCC: Visiomme on uudistaa toimialaamme ja tarjota ylivertaisia kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjoismaissa. Sen liikevaihto vuonna 2019 oli noin 5,5 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 15 500.  NCC:n osakkeet on noteerattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä.

MTV Oy
MTV on suomalainen mediayhtiö, jonka juuret ulottuvat tv-toiminnan alkuvuosikymmeniin 1950-luvun Suomessa. Pienestä toimijasta on kasvanut mediayhtiö, joka viihdyttää, uutisoi ja luo elämyksiä ajasta ja paikasta riippumatta. MTV3, Sub ja AVA ovat koko kansan tuntemia maksuttomia tv-kanavia ja mtv-palvelu (ent. Katsomo) tarjoaa MTV:n suosituimmat ohjelmat ja uutiset katsottaviksi verkossa. Maksullisia ohjelmasisältöjä – elokuvia, sarjoja, lastenohjelmia ja urheilua – voi puolestaan katsoa ilman mainoskatkoja C Moren suoratoistopalvelussa sekä C Moren maksu-tv-kanavilla. MTV:n omistaa Telia Company.