Järvenpäähän rakennetaan koulu yhteistyömallilla – käyttäjäkokemuksilla tärkeä rooli suunnittelussa

NCC on valittu allianssin rakentajaosapuoleksi Järvenpään Kinnarin uusi koulu -hankkeeseen, jonka kehitysvaiheen allianssisopimus allekirjoitettiin maaliskuussa.

Alakoulu- ja esiopetuskäyttöön tulevassa koulussa on tarkoitus käynnistää koulutoiminta elokuussa 2019.
– On hienoa päästä mukaan kehittämään uudenlaista oppimisympäristöä, joista meille onkin jo ehtinyt kertyä kokemusta. Haluamme kuunnella järvenpääläisiä ja heidän tarpeitaan – allianssimalli mahdollistaakin parhaan mahdollisen lopputuloksen syntymisen, NCC:n yksikön johtaja Frej Weurlander kertoo.

Nykyisen Kinnarin koulun pihapiiriin jää kaksi vanhaa rakennusta, ja siirtotila, joissa esiopetuksen ja 1.- 2. luokan oppilaat käyvät koulua urakan ajan. Purkutyöt tontilla alkavat koululaisten kesäloman alettua kesäkuussa.

Kinnarin uusi koulu rakennetaan uuden opetussuunnitelman mukaisesti avoimeksi oppimisympäristöksi. Tilat ovat toiminnan tarpeen mukaan muunneltavissa – esimerkiksi monikäyttöisessä keskusaulassa sekä syödään, kokoonnutaan että opetetaan. Kouluun tulee myös opetussoluja, eikä oppilailla ole enää henkilökohtaisia pulpetteja.

Projektissa tullaan hyödyntämään erilaisia tietomallinnusmenetelmiä, joiden avulla myös koululaiset ja opetushenkilökunta voidaan ottaa mukaan suunnitteluun. Koulu rakennetaan myös avoimen rakentamisen periaatteiden mukaisesti, jolloin tietyn osan suunnitelmia voidaan vielä hioa, vaikka rakentaminen on alkanut. Näin voidaan nopeuttaa rakennusaikataulua ja huomioida uusimmat käyttäjien tarpeet vielä rakentamisen aikana.

Allianssin muut osapuolet ovat Järvenpään kaupungin Lasten ja nuorten palvelualue ja perusopetuspalvelut, Mestaritoiminta Oy ja Arkkitehtitoimisto Hannu Jaakkola Oy.

Lisätietoja:
Frej Weurlander, yksikön johtaja, NCC, puh. 050 320 3917
Marju Taurula, palvelualuejohtaja, Järvenpään kaupunki, 040 315 2270
Jani Kervinen, rakennuttajapäällikkö, Mestaritoiminta Oy, 040 922 2263

NCC: Visiomme on uudistaa toimialaamme ja tarjota ylivertaisia kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjois-Euroopassa. Sen liikevaihto vuonna 2016 oli 5,5 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 17.000. NCC:n osakkeet on noteerattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä.