NCC rakentaa Asuntoyhtymälle maalämmitteisen asuinkerrostalon Kirstinpuistoon Turkuun

NCC on sopinut Asuntoyhtymä Group Oy:n kanssa asuinkerrostalokokonaisuuden rakentamisesta Kirstinpuiston alueelle lähelle Turun keskustaa. Loppuvuodesta 2022 valmistuvaan As Oy Turun Kirstinpuiston Helmeen tulee yhteensä 129 vuokra-asuntoa. Sopimuksen arvo on noin 13 MEUR.

- Turku on kaupunkina dynaamisessa kasvuvaiheessa ja tämä näkyy myös Kirstinpuiston kaava-alueen rakentumisena lähivuosina. Kirstinpuistoa tulee leimaamaan hyvien palveluiden ja liikenneyhteyksien mahdollistama keskustamainen olemus aivan kasvavan Turun sydämessä. NCC:n kanssa toteutetut aiemmat projektit ovat osoittaneet NCC:n olevan oikea kumppani vastuulliseen ja monimuotoiseen rakentamiseen. Onkin kiehtovaa päästä jälleen tuottamaan maahamme yhdessä ihania vuokrakoteja, sanoo Asuntoyhtymä Groupin toimitusjohtaja Jaakko Niskanen.

- Pääsemme jatkamaan ensimmäisten joukossa uuden ja viihtyisän Kirstinpuiston kaupunginosan rakentamista. On hienoa saada mukaan myös kestävään ja laadukkaaseen vuokra-asumiseen erikoistunut Asuntoyhtymä, kertoo NCC:n toimialajohtaja Esa Lehmusvuori.

Kirstinpuiston Helmen 7- ja 8- kerroksinen asuinkerrostalokokonaisuus tulee samaan kortteliin NCC:n rakenteilla olevan Kirstinpuiston Kruunun kanssa. Korttelia on kehitetty yhdessä Ahti Investin kanssa, jolta Asuntoyhtymä on ostanut tontin. Korttelissa panostetaan asukkaiden viihtyvyyteen ja yhteisöllisyyteen. Yksittäisissä asunnoissa ei ole omia saunoja, vaan ullakkokerrokseen tulee yhteinen saunaosasto ja maisematerassi. Iso piha-alue leikkipaikkoineen ja ulkokuntosaleineen tulee olemaan koko korttelin yhteisessä käytössä. 

Kohteen rakentaminen aloitetaan toukokuussa.

- Kirstinpuiston alueen suunnittelussa painotetaan kestävän kehityksen ratkaisuja. Kirstinpuiston Helmeen asennetaan 10 maalämpökaivoa. Hankkeeseen on myös suunniteltu runsaasti hulevesiä sitovia viherrakenteita kuten suuria puita sekä viherkatot auto- ja pyöräkatoksiin. Pihan autopaikkoihin tulee lisäksi latauspaikat sähköautoille, NCC:n hankekehitysinsinööri Elias Mäkelä kuvailee. 

Lisätietoja:
Esa Lehmusvuori, toimialajohtaja, NCC, puh. 050 590 8583, esa.lehmusvuori@ncc.fi 

Elias Mäkelä, hankekehitysinsinööri, NCC, puh. 040 078 8430, elias.makela@ncc.fi 

Janne Nyblom, Ahti Invest Oy, puh. 050 531 2364, janne.nyblom@ahtiinvest.fi 

Jaakko Niskanen, toimitusjohtaja, Asuntoyhtymä Group Oy, puh. 050 537 8450, jaakko.niskanen@asuntoyhtyma.fi

Satu Holm-Jumppanen, mediasuhteet, NCC, puh. 050 305 4718, satu.holm-jumppanen@ncc.fi 

https://kirstinpuisto.fi/

https://www.turku.fi/linnakaupunki/kirstinpuisto

https://www.ahtiinvest.fi/

https://www.asuntoyhtyma.fi/

NCC on johtavia rakennusalan yrityksiä Pohjoismaissa. Hallitsemme monimutkaiset rakennusprosessit ja rakentamisen kautta vaikutamme myönteisesti asiakkaisiimme ja yhteiskuntaan. Toimialaamme ovat kiinteistökehitys, rakennus- ja infrastruktuurihankkeet sekä asfaltin ja kiviainesten tuotanto. Vuonna 2020 NCC:n liikevaihto oli noin 5,1 miljardia euroa ja työntekijöitä oli 14 500. NCC:n osake on noteerattu Tukholman pörssissä.

Ahti on kiinteistökehitys ja -sijoitusyhtiö, joka rakennuttaa asuinkiinteistöjä, investoi pitkäjänteiseen aluekehitykseen sekä kehittää liiketiloihin arvoa tuottavia konsepteja yhdessä asiakkaidensa kanssa. Asiakkaitamme ovat yksityiset asunnonostajat, yritykset sekä kiinteistösijoittajat ja -rahastot. Hankkeemme on aina räätälöity alueen luomat mahdollisuudet sekä kohderyhmän tarpeet huomioiden. Sijoittajaystävälliset kohteemme ovat vuokratuotoiltaan poikkeuksellisen hyviä ja omaavat tasaisen arvonnousupotentiaalin turvattua tulevaisuutta ajatellen.

Asuntoyhtymä Group Oy on Suomen kasvukeskuksiin asuntoja rakennuttava asuntosijoitusyhtiö.  Asuntoyhtymällä on noin 3000 valmista vuokrakotia ja 1500 kotia rakenteilla taikka lähdössä rakenteille vuoden 2021 aikana.
Asuntoyhtymän vuokrakoteja yhdistää sijainti kasvavilla kaupunkialueilla, hyvien palveluiden ja liikenneyhteyksien äärellä. Vuoden 2020 liikevaihtomme oli 18,5MEUR ja vuoden 2021 ennuste on 25MEUR. Pyrimme pitkäaikaiseen, kestävään ja kannattavaan omistajuuteen ja uskomme Suomen olevan hyvä ja oikea paikka harjoittaa kuvatunlaista liiketoimintaa. Onnistuneen kasvun takaavat tyytyväiset työntekijät sekä asiakkaat, joille meillä on ilo tarjota ihania vuokrakoteja!