NCC perustaa oman henkilöstönvuokrausyrityksen

NCC on perustamassa omaa henkilöstönvuokrausyritystä ruuhkahuippujen aiheuttaman resurssipulan tasaamiseksi. Oman yhtiön avulla toiminta on avointa ja kykenemme takaamaan NCC:n liiketoimintaperiaatteiden ja muiden toimintaohjeiden noudattamisen. Henkilöstönvuokrausyrityksen päätoimipaikka tulee olemaan Puolassa.

"Meidän mielestämme on tärkeää perustaa oma yhtiö, jonka tunnemme täysin ja jota pystymme valvomaan. Tämä ratkaisu on ulkoisia henkilöstönvuokrausyrityksiä kilpailukykyisempi vähentäen samalla NCC:n hankkeisiin liittyviä riskejä. Oman henkilöstönvuokrausyrityksemme avulla takaamme myös, että liiketoimintaohjeitamme noudatetaan", toteaa Harri Savolainen, toimitusjohtaja, NCC Rakennus Oy.

Uusi yhtiö, NCC Montage, aloittaa toimintansa elokuussa ja korvaa asteittain sen henkilöstöresurssin, jonka NCC tällä hetkellä rekrytoi ulkoisilta henkilöstönvuokrausyrityksiltä. Tämä on 5-10 prosenttia NCC:n vakituisten työntekijöiden määrästä (ei toimihenkilöt).

"Meillä on Pohjoismaissa tällä hetkellä 9 500 erittäin ammattitaitoista vakituista työntekijää. Nämä työntekijät luovat toimintamme perustan. Lisäksi tarvitsemme työvoimaa ruuhkahuippujen tasaamiseksi ja saadaksemme tiettyjen alojen erikoisosaamista. NCC Montagen avulla saamme luotua riskittömämmän prosessin näiden tarpeiden ratkaisemiseksi", kertoo Harri Savolainen.

Oman henkilöstönvuokrausyrityksen käyttäminen ulkoisten toimijoiden sijaan vahvistaa myös NCC:n kilpailukykyä lukuisissa hankkeissa. Tämä ratkaisu on ulkoisia henkilöstönvuokrausyrityksiä kustannustehokkaampi vähentäen samalla NCC:n hankkeisiin liittyviä riskejä. Siitä on NCC:lle etua tulevissa hankintaprosesseissa, joten se siten turvaa pitkällä tähtäimellä myös uusien vakituisien työpaikkojen syntymisen NCC:llä.

NCC Montage perustetaan Puolaan, ja yhtiötä käytetään tarpeen mukaan Pohjoismaissa käynnissä olevissa hankkeissa.

NCC:llä on ollut erinomaisia kokemuksia ammattitaitoisten puolalaisten työntekijöiden käyttämisestä sekä liiketoiminnasta Puolassa, sillä maassa on suuri joukko erittäin ammattitaitoista työvoimaa. Läheisyys Pohjoismaihin on myös etu.

Lisätietoja:
Harri Savolainen, toimitusjohtaja, NCC Rakennus Oy, p. 010 507 5400

NCC: Visiomme on uudistaa toimialaamme ja tarjota ylivertaisia, kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjois-Euroopassa. Sen liikevaihto vuonna 2013 oli 6,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 18.500. NCC:n osakkeet on noteerattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä.