NCC toteuttaa Harjun kampuksen peruskorjaus- ja laajennushankkeen Jyväskylässä

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä ja NCC Rakennus Oy ovat allekirjoittaneet tänään sopimuksen Harjun kampusalueen peruskorjaus- ja laajennushankkeen toteuttamisesta. Jyväskylän koulutuskuntayhtymän ja NCC Rakennuksen välisen sopimuksen arvo on 28,7 miljoonaa euroa.

NCC toimii hankkeessa projektinjohtourakoitsijana. Hankkeen kokonaislaajuus on noin 20 000 brm2 ja toteutusaika 2015–2017. Hanke kattaa vanhan oppilaitosrakennuksen peruskorjauksen ja uuden liikuntasalirakennuksen rakentamisen.

– Tämä hanke on meille todella merkittävä, se on luonnollisesti myös iso panostus Jyväskylän koulutuskuntayhtymälle. Hanke tulee työllistämään 70 henkilöä seuraavien 2,5 vuoden ajan, sanoo NCC Rakennuksen aluejohtaja Raimo Pesola.

– Tulemme tässä projektissa hyödyntämään laajaa osaamistamme koulurakentajana, meillä on tällä hetkellä käynnissä useita kouluhankkeita eri puolilla Suomea. Tässä Harjun kampuksen hankkeessa niin meillä kuin tilaajallakin on tavoitteena turvallinen ja terveellinen kampusalue, jossa huomioidaan tilojen käytön joustavuus ja elinkaari, painottaa NCC Rakennuksen toimitusjohtaja Harri Savolainen.

Kampuksella on neljä lamellia, joista peruskorjausvuorossa ovat nyt A3- ja A4-lamellit. A1- ja A2-lamellit ovat peruskorjattu aiemmin. Kaksivaiheisen hankkeen ensimmäisessä vaiheessa peruskorjataan A3-lamelli ja viereiset työsalit sekä rakennetaan uusi liikuntasalirakennus. Nämä tilat tulevat lukio- ja kaksoistutkinto-opetuksen käyttöön. Toisessa vaiheessa saneerataan A4-lamelli ja viimeinen työsali. Nämä tilat tulevat kaupan ja hallinnon sekä graafisen alan opetuksen käyttöön. 

Lisätietoja antavat: 
Raimo Pesola, aluejohtaja, NCC Rakennus Oy, p. 010 507 4607
Tommi Tiihonen, rakennuspäällikkö, NCC Rakennus Oy, p. 010 507 4611

NCC: Visiomme on uudistaa toimialaamme ja tarjota ylivertaisia, kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjois-Euroopassa. Sen liikevaihto vuonna 2014 oli 6,3 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 18.000. NCC:n osakkeet on noteerattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä.