NCC myi osuutensa Isosta Omenasta Cityconille

NCC on tänään myynyt osuutensa Espoon Matinkylässä sijaitsevasta Ison Omenan kauppakeskuksen laajennusosasta liikekumppanilleen Cityconille. Nyt myydyn NCC:n osuuden arvo Cityconin ja NCC:n muodostamasta yhtiöstä on noin 80 miljoonaa euroa.

Ison Omenan laajennusosa on pinta-alaltaan noin 25 400 neliömetriä vuokrattavaa liiketilaa sekä 600 parkkipaikkaa.

Kaupantekopäivänä laajennusosan vuokrausaste on yli 90 prosenttia. Vaikka uudet tilat on saatu vaikeasta markkinatilanteesta huolimatta vuokrattua hyvin, Cityconin ja NCC:n muodostaman yhtiön on pitänyt panostaa normaalia enemmän vastatakseen tulevien vuokralaisten tarpeisiin.

”Tämä onnistunut projekti osoittaa, kuinka yhteistyömme Cityconin kanssa on mahdollistanut hyvää kaupunkikehitystä. Samalla se on osoitus siitä, miten tehokas yhteistyö Espoon kaupungin ja Länsimetron kanssa on tuonut lisäarvoa kaikille osapuolille", sanoo Carola Laven, liiketoiminta-alueen johtaja, NCC Property Development.

Laajennusosan myötä Isosta Omenasta tulee yksi Suomen suurimmista kauppakeskuksista. Yhteistyössä Espoon kaupungin ja Länsimetron kanssa NCC on rakentanut myös uuden bussiterminaalin ja liityntäpysäköinnin kauppakeskuksen yhteyteen. Bussiterminaali ja liityntäpysäköinti otetaan käyttöön, kun uusi metrolinja aloittaa toimintansa, näillä näkymin tammikuussa 2017.

“Olemme innoissamme siitä, että olemme saaneet valmiiksi tämän tärkeän ja haastavan hankekehitysprojektin yhdessä NCC:n kanssa. Cityconille Iso Omena on investointi ensiluokkaiseen kauppakeskukseen pääkaupunkiseudun kasvavalla kaupunkialueella. Tällainen kumppanuus NCC:n kanssa on meidän näkökulmastamme palkitseva tapa tehdä yhteisiä projekteja. Odotamme jo seuraavan yhteisen kauppakeskushankkeemme, Mölndal Gallerian, avajaisia Göteborgissa", sanoo Nils Styf, sijoitusjohtaja, Citycon.

Ison Omenan uusi laajennusosa vihitään käyttöön 11.8. Laajennusosassa on yli 60 uutta liikettä, mukaan lukien H&M, Gina Tricot ja Brothers. Uuteen osaan tulee myös useita uusia ravintoloita ja uusi kirjasto.

Aiemmin tänä vuonna laajennusosalle myönnettiin platinatason LEED® sertifikaatti. Platinataso on korkein mahdollinen taso, jonka tästä maailmanlaajuisesta sertifikaatista voi saada. Platinataso edellyttää kiinteistöltä erinomaista kestävän kehityksen mukaista energian, materiaalien ja veden käyttöä sekä erinomaista sisäilman laatua.

Laajennusprojekti on nyt saatu päätökseen, ja Citycon on ostanut NCC:n osuuden hankkeesta 10.8.2016. Myynti tuloutetaan NCC Property Development -liiketoiminta-alueen kuluvan vuoden kolmannen kvartaalin tulokseen.

Lisätietoja antavat:
Carola Lavén, liiketoiminta-alueen johtaja, NCC Property Development, +46 8 585 516 74
Mika Soini, maajohtaja, NCC Property Development Finland, +358 10 507 8711
Johan Bergman, sijoitusjohtaja, NCC, +46 8 585 523 53
NCC’s media line +46 8 585 519 00 tai press@ncc.se

NCC: Visiomme on uudistaa toimialaamme ja tarjota ylivertaisia, kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjois-Euroopassa. Sen liikevaihto vuonna 2015 oli 6,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 18.000. NCC:n osakkeet on noteerattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä.