Arvo 2 -rakennus harjakorkeudessaan Kaupin kampusalueella Tampereella

Suomen Yliopistokiinteistöjen rakennuttaman Arvo 2 -rakennuksen harjannostajaisia vietettiin eilen 4.6. Tampereella. NCC toimii Tampereen yliopiston lääketieteenlaitoksen käyttöön tulevan noin 25.000 bruttoneliön uudisrakennuksen projektinjohtourakoitsijana. Uudisrakennus tukee yliopiston strategiaa yhdistäen toimintoja, parantaen tilatehokkuutta sekä hyödyntäen synergiaa ja yhteiskäyttöisyyttä. Kohde valmistuu syksyksi 2016.

Rakennuksesta tehdään kestävän kehityksen periaatteiden mukainen, tavoitteena on BREEAM–rakennusten ympäristöluokitusjärjestelmän mukainen Very Good taso. Uudisrakennus sijoittuu lääketieteen ja terveystieteiden yksiköiden käytössä olevan Arvo-rakennuksen viereen. Arvo-rakennuksen tilat pysyvät pääosin ennallaan ja rakennukset yhdistetään toisiinsa aula- ja ravintolatiloilla. Rakennusten yhteenlaskettu pinta-ala on noin 33 000 neliömetriä, rakennusten pääsuunnittelijana toimii arkkitehti Matti Mastosalo, Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy.

Uudisrakennukseen sijoitetaan laboratorio-, opetus- ja toimistotiloja. Molempien rakennusten tilat ovat yhteiskäyttöisiä ja täydentävät toisiaan. Tiloja tulevat käyttämään Tampereen yliopiston lisäksi myös Tampereen ammattikorkeakoulu sekä Tampereen teknillinen yliopisto. Välittömässä läheisyydessä sijaitsevat myös Tampereen yliopistollisen sairaalan tilat.

Uudisrakennus tukee yliopiston strategiaa yhdistäen toimintoja, parantaen tilatehokkuutta sekä hyödyntäen synergiaa ja yhteiskäyttöisyyttä. Rakennukseen siirtyy myös Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston yhteinen BioMediTech instituutti. Yliopisto keskittää terveydenalan opetuksen ja tutkimuksen näihin tiloihin.

– Tämä uudisrakennus on loistava esimerkki resurssiviisaudesta. Muun muassa yhteiskäyttöiset laboratoriot tuovat tehoa tämän ainutlaatuisen talon toimintaan. Tampereen lääketieteen opiskelulle sekä tutkimukselle tämä on suuri panostus ja tuo varmasti alueelle lisää kilpailukykyä, toteaa SYK:n toimitusjohtaja Mauno Sievänen.

Tampereen yliopiston rehtori Kaija Hollin mielestä Arvo-2:n rakentaminen on erinomainen esimerkki onnistuneesta osallistavasta suunnitteluprosessista, jota käyttäjien strategisen tavoitteet ovat ohjanneet.
– Rakennusta ei ole tehty menneen tai olemassa olevan tarpeisiin, vaan edesauttamaan tulevien tavoitteiden toteutumista, Holli toteaa.

Lisätietoja

Jukka Hannus, aluejohtaja, NCC Rakennus Oy, p. 050 593 6171, jukka.hannus@ncc.fi
Aki Havia, johtaja, rakennuttaminen ja ylläpito, Suomen Yliopistokiinteistöt Oy, p. 040 527 7511, aki.havia@sykoy.fi
Mauno Sievänen, toimitusjohtaja, Suomen Yliopistokiinteistöt Oy, p. 0400 630 733, mauno.sievanen@sykoy.fi

NCC: Visiomme on uudistaa toimialaamme ja tarjota ylivertaisia, kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjois-Euroopassa. Sen liikevaihto vuonna 2014 oli 6,3 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 18.000. NCC:n osakkeet on noteerattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä.